Jeden z nově nalezených druhů tarantulí byl pojmenován po Johnnym Cashovi

09.02.2016 13:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Vědecký časopis Zookeys informoval o tom, že jeden ze čtrnácti nově objevených druhů tarantulí v jižní části USA pojmenovali po legendárním americkém muzikantovi a zpěvákovi Johnnym Cashovi. Nový druh má oficiální název Aphonopelma Johnnycashi. Tým výzkumníků ve složení Chris A. Hamilton, Brent E. Hendrixson a Jason E. Bond objevil nový druh v blízkosti kalifornského vězení Folsom, podél úpatí západního pohoří Sierra Nevada.

"Je to perfektní název. K pavoukovi se hodí - našli ho v okolí Folsomu a samci jsou převážně celí černí, takže to sedí k jeho image," vysvětlil Hamilton. On sám je zpěvákovým nadšeným fanouškem. Jeho tělo ostatně zdobí kérka Johnnyho Cashe.

Johnny Cash rád koncertoval ve vězení, jedna z jeho hitovek nese název "Folsom Prison Blues" a je známa i u nás pod názvem "Blues folsomské věznice". V roce 1968 Cash natočil album "At Folsom Prison". Cash se stylově pohyboval na pomezí gospelu, country a rokenrolu. K jeho nejznámějším písním patří "Man In Black" či "Jackson". Člen Rokenrolové, Gospelové i Countryové síně slávy zemřel 12. září 2003 ve věku 71 let.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY