Nový XPlaymix namíchal Martin Sýkora z Rouilleux

03.02.2016 11:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

O nejnovější příspěvek do podcastové série serveru Xplaylist.cz se postaral Martin Sýkora, baskytarista a klávesista pražské kapely Rouilleux. Ta ve své tvorbě vychází z alternativní kytarové hudby amerického střihu, sahající od noise rocku před post-rock až po americanou šmrncnutý folk-rock. Sýkora ve svém podcastu ovšem sází hlavně na syntezátory.

Legendární filmové melodie, osmdesátkové disko nahrané v novém století a navrch trocha slovenského cutting edge hip hopu - takový je obsah mixu, který vznikl při příležitosti blížícího se vystoupení Rouilleux v pražském Klubu FAMU. Kromě nich tu 15. února zahraje v Česku dobře známé kanadské duo Nadja. Už 25.února pak Rouilleux vystoupí společně s kapelami At Bona Fide a Červen v plzeňské Papírně v rámci série Radio Wave Live Session.

Podcasty XPlaymix vycházejí každé druhé pondělí na serveru Xplaylist.cz a ke slyšení jsou i na příslušném účtu na Mixcloudu. Autory podcastů jsou výrazné osobnosti domácí, ale i zahraniční hudební scény. V minulosti do série přispěli např. Samir Hauser, Martin Kyšperský, Ventolin, Sóley nebo Greag Dread z kapely Dreadzone.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY