Lenny dává přednost škole před muzikou. Debutové album musí počkat

25.01.2016 10:46 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na málokterý debut se čeká s takovým napětím, jako je tomu u Lenny. První EP "All My Love" se dostalo k posluchačům v roce 2013, píše se rok 2016 a o vydání plnohodnotné desky není stále ani vidu ani slechu. Důvod je jasný - studium hudební školy v Londýně.

"Já jsem si strašně dlouho, už od nějakých dvanácti třinácti, přála dostat se na školu v zahraničí. Takže hned jak to šlo, složila jsem přijímačky do Británie a v momentě, kdy jsem si tam zařídila pobyt, se mi doneslo z vydavatelství Universal, že slyšeli moje demonahrávky a že mi chtějí něco nabídnout. Načež jsme se sešli a já řekla: 'Pánové, já se omlouvám, ale jdu na zahraniční školu a to je pro mě priorita, nezlobte se.' Nikdy předtím mě ani nenapadlo, že bych mohla být v Česku známá. Říkala jsem si, že když už dělat muziku, tak v zahraničí. Naštěstí v Universalu měli tak velký zájem, že mi vyšli vstříc. Já teď určuju, co zvládnu se školou skloubit," prozradila v rozhovoru pro aktuální číslo časopisu Téma.

A skloubit se studiem nahrání nové, tolik očekávané desky, jde jen velmi ztěžka. "Pořád se to posouvá. Zhruba před rokem jsem si udělala rozpis, že do března budu mít hotové texty, do června dema, do srpna nahrávky. A to jsem opravdu dodržela. Ale přepočítala jsem se s časem stráveným v Česku, kterého bylo málo. Pořád mi ještě zbývá něco domixovat. Dávám si záležet, aby tam opravdu byl posun pro mě i pro posluchače."

Lenny se narodila populární české zpěvačce a kytaristce Lence Filipové a architektu Borisi Drbalovi. První písničku složila v jedenácti, v šestnácti začala hrát s kapelou. V roce 2013 vydala EP "All My Love" u Universal Music, půl roku nato další EP "Fighter". Dostala za to Anděla v kategorii Objev roku za rok 2013.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY