Vyprodaná O2 arena přivítala hity a energií vyzbrojené Imagine Dragons

17.01.2016 13:16 - Ondřej Hricko | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Imagine Dragons přijeli do Prahy již podruhé. Po vyprodaném koncertu v SaSaZu před třemi lety se vrátili do mnohem větších prostor O2 areny. Kapela z Las Vegas k nám zavítala s novým albem, silnější a zkušenější, a zároveň dokázala, že patří k nejvýraznějším představitelům současné hudební scény.

Live: Imagine Dragons

místo: O2 arena, Praha
datum: 16. ledna 2016
support:Sunset Sons
setlist: Shots, Trouble, It's Time, Forever Young (Alphaville cover), Roots, Polaroid, Guitar Solo, I'm So Sorry, Gold, Bleeding Out, Warriors, Demons, Drum Solo, On Top Of The World, Amsterdam, Tiptoe, I Bet My Life, Radioactive, The Fall

Fotogalerie

Když před téměř třemi lety vyšel jejich debut "Night Visions", málokdo asi tušil, jak rychle jejich hvězda poroste. Po povedeném vyprodaném koncertě v SaSaZu se lasvegaským drakům povedlo vyprodat v roce 2016 i majestátní O2 arenu. Není mnoho skupin a interpretů, kterým by se za tak krátkou kariéru něco podobného povedlo. Imagine Dragons to zvládli i s vkusným, netuctovým poprockem a se zachováním civilní tváře.

Imagine Dragons, O2 Arena, Praha, 16.1.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
Roli předkapely sehrála indie rocková parta, jejíž členové pocházejí z Británie, Austrálie i Francie. Skupina Sunset Sons se prezentovala líbivým melodickým pop rockem, kterému nechyběla energie, muzikálnost ani slušný vokál zpěváka Roryho Williamse. Sunset Sons zatím nevydali žádnou plnohodnotnou nahrávku, svůj setlist tak sestavili z písní z jejich čtyř EP. Přesto si nešlo nevšimnout, že jim ještě chybějí opravdu silné strhující hity, kterými by se výrazněji zapsali do paměti.

Hlavní hvězdy večera započaly své vystoupení přesně v avizovaný čas ve čtvrt na deset. Hned na úvod zazněl otvírák jejich druhého alba "Smoke + Mirrors" "Shots". Vzhledem k tomu, že šlo o turné právě k loňské desce, nepřekvapilo, že písně z ní měly výrazné zastoupení v setlistu koncertu. Překvapivě to ale bylo ku prospěchu věci. Pomineme-li velehity "Radioactive" a "Demons", pak právě novější skladby působily aranžérsky a skladatelsky v živém provedení silněji, výrazněji a úderněji.

Imagine Dragons, O2 Arena, Praha, 16.1.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
Vystoupení velmi pomáhal i nehvězdný projev zpěváka Dana Reynoldse, který spíš než jako rocková ikona působil jako sympatický soused od vedle. Co do energie a kvality zpěvu se však projevil jako naprostý profesionál. Své kvality předvedli i bubeník Daniel Platzman a kytarista Daniel Wayne Sermon, kteří se blýskli povedenými sólo výstupy, naštěstí však poměrně krátkými a údernými, aby koncert zbytečně nerozmělnili. Zvláště Sermon, který svým sólem navnadil vyprodanou arénu na nadcházející pecku "I'm So Sorry", dokázal, že je mistrem svého instrumentu.

Kromě vlastních písní zazněl i akusticky provedený cover od Alphaville "Forever Young", při kterém se v publiku rozsvítily mobily mnoha diváků. Intimní atmosféra by se v tu chvíli dala krájet. Imagine Dragons ovšem překvapili zejména rockovým naturelem během výborných písní "I'm So Sorry", "I Bet My Life" či "Trouble". Vrcholem pak byla závěrečná "Radioactive", během které stálo i jindy sedící publikum v nejzadnějších řadách O2 areny. Publiku se dostalo pouze jednoho přídavku, a to balady "The Fall", během které možná až trochu pateticky vypustili poletující barevné konfety.

Imagine Dragons, O2 Arena, Praha, 16.1.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
Koncert také zaujal svou dech beroucí světelnou show, která byla skutečně luxusní a divácky atraktivní. Potěšila i téměř komorní jednoduchá pódiová prezentace, kterou obstaralo pouze několik obrazovek v pozadí a později i česká vlajka s názvem kapely, již Reynolds převzal od fanoušků v předních řadách. Imagine Dragons přesvědčili, že jim velké arény sluší a že svou pílí a skladatelským talentem se právem vyšvihli mezi největší jména současné hudební scény. Koncert v O2 areně totiž jen těžko mohl někoho zklamat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY