Z mrazivého Islandu přijede do Prahy hardrocková senzace The Vintage Caravan

13.01.2016 09:21 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Když minulý rok vyšla v pořadí třetí studiovka mladých rockerů The Vintage Caravan z Islandu, nazvaná "Arrival", kritika se předháněla v superlativech. Jejich hard rock v duchu Black Sabbath s těžkým zvukem sedmdesátých let patří k tomu nejlepšímu, co současná nová vlna retro rockových skupin přinesla. A právě veleúspěšnou novinku se trio seveřanů rozhodlo představit i u nás v rámci turné, které je nazvané jednoduše "The Vintage Caravan Tour".

Kapelu založilo již v roce 2006 duo dvanáctiletých fanoušků Black Sabbath, pocházejících z Reykjavíku. Od té doby se počet členů rozrostl na tři, včetně jediného zakládajícího člena, zpěváka Óskara Logi Ágústssona, a doposud stačili vydat tři desky - "The Vintage Caravan", "Voyage" a zatím poslední loňskou "Arrival". Ta skupinu vystřelila mezi nejžhavější jména současné rockové scény. Následovalo koncertování po celé Evropě na největších rockových a metalových festivalech, na kterých se ukázali v tom nejlepším světle.

The Vintage Caravan zahrají 4. března v Praze v Nové Chmelnici spolu s předskokany Dead Lord a Tiebreaker. Lístky jsou k dispozici na všech obvyklých předprodejních místech za 590 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY