Ve věku 69 let zemřel David Bowie

11.01.2016 08:49 - Ondřej Selner | foto: facebook interpreta

Jen pár dnů po vydání své nové a ve světě zatím s nadšením přijímané nahrávky "Blackstar" opustila tento svět hudební legenda Davida Bowieho. Zpráva přišla jako blesk z čistého nebe a k nevíře naprosté většiny fanoušků. "David Bowie zemřel obklopen svou rodinou, v poklidu, po 18 měsících statečného boje s rakovinou. Většina z vás s námi bude soucítit, přesto vás během časů smutku prosíme o respektování rodinného soukromí," píše se na oficiálním facebookovém kanálu. Zprávu potvrdil rovněž Bowieho syn Duncan Jones.

Bowieho dílo pokrývá bezmála půlstoletí. Za dobu svého počínání ovlivňoval nejen svět hudby, ale také módy a myšlení obecně. David Buckley, Bowieho životopisec, kdysi poznamenal: "Jádrem toho, co dal populární hudbě, je dokonalá schopnost analyzovat a vybírat nápady ze sfér mimo mainstreamový proud - z umění obecně, literatury, divadla i filmu."

Právě poslední deska se zdá být jakousi celoživotní bilancí a zároveň lehce nahořklou, přesto geniální zpovědí, v níž se David Bowie naplno distancuje od hlavního proudu. "Blackstar" vyšla v pátek 8. ledna, poslechnout si ji můžete pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY