Slibná mladá krev, to jsou Sunflower Bean se singlem "Easier Said"

06.01.2016 09:18 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

S úderem nového roku pravidelně přichází chvilka předpovědí a dohadů, kterým novým jménům se podaří prodrat do nejvyšší hudební ligy. Jedním z horkých adeptů v kategorii indie kapel jsou newyorští Sunflower Bean. Tříčlenná formace se sice dala dohromady teprve před třemi lety, od té doby ale zaznamenala úctyhodný růst díky více než stovce odehraných koncertů, mezi nimiž nechybějí show absolvované po boku nejvýraznějších žánrových kolegů současnosti jako Best Coast, DIIV nebo Wolf Alice.

S posledně jmenovanými nepojí Sunflower Bean jenom paralela v podobě personálního obsazení, kterému dominuje křehká krasavice s blond hárem, ale také hudební filozofie postavená na svébytném remodelování odkazů ze zlatého fondu. V případě Slunečnicového semínka pak jde především o přetvoření vlivu ikon jako The Velvet Underground nebo The Cure do pelmelu nesoucího se na vlně psychrockových trendů.

Song "Easier Said", coby druhý singl z debutového alba "Human Ceremony", které trojice vydá již 5. února u labelu Fat Possum, sice v rámci žánru nenabízí nic převratného, přeci jen se ale odlišuje drobnými detaily - drzými metalovými riffy a sexy naivními vokály zpěvačky Julie Cumming, která už teď plní strany módních časáků. Po ještě chytlavějším úvodním singlu "Wall Watcher" tak jde o solidně připravenou půdu pro rozjezd do další vývojové etapy. Sedm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY