Autorem nového XPlaymixu je DJ Prokta

25.11.2015 13:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Klubová scéna v ČR zažívá v poslední době něco jako renesanci. Přibývá DJů, kteří hrají posluchačsky náročnější hudbu, parties, kde se taková hudba prezentuje, a naštěstí i těch, kteří jsou za takové akce ochotni utrácet peníze. V pražském klubu Cross je vlajkovou lodí progresivních klubových nocí v našem hlavním městě série Deep Beat Avantgarde. Její rezidentní DJ Prokta je autorem aktuálního podcastu hudebního serveru Xplaylist.cz.

Jeho mix je podle jeho vlastních slov ovlivněn letošní návštěvou festivalů Outlook v Chorvatsku nebo Amsterdam Dance Event v Holandsku. Právě tady Prokta propadl zvuku producentů, jako je Paleman, Alex Coulton nebo Asusu. Na první poslech chladná hudba na rozhraní techna a UK garage je při bližším zkoumání plná jemných nuancí, jejichž objevování dělá z poslechu Proktova podcastu nesmírně dobrodružnou záležitost.

Příležitostí k vydání podcastu je chystaná party ze série Deep Beat Avantgarde, na kterou v sobotu 28. listopadu dorazí do pražského Crossu britský DJ a producent Paleman. Sekundovat mu bude skvadra tuzemských selektorů, mezi nimiž nebude chybět ani Prokta. Druhé pódium ovládnou zmutované hiphopové a grimeové beaty v podání lidí, jako je Smack, BLQ či Dryman.

XPlaymix je neustále se rozšiřující série podcastů, jejichž autory jsou domácí i zahraniční producenti, hudebníci, DJové a další lidé, kteří mají s hudbou tak či onak něco do činění. V minulosti to byli např. Samir Hauser, Martin Tvrdý, Aid Kid, Greg Roberts (Dreadzone) či kapela Vessels. Nové podcasty vychází každé druhé pondělí a kromě serveru Xplaylist.cz jsou ke slyšení rovněž na příslušném účtu na Mixcloudu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY