Marcela Březinová oslaví půlkulatiny výjimečným koncertem s Hlasem, Semelkou, Tesaříkem a dalšími přáteli

10.11.2015 19:51 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Marcela Březinová letos oslaví 55 let a zároveň 35 let aktivní pěvecké činnosti. Dost důvodů na to, aby uspořádala velký koncert, který se uskuteční 18. listopadu v pražské Malostranské besedě.

Za svými zády bude mít MBBM band, jehož základem jsou zkušení bardi: kytarista Zdeněk Juračka, bubeník Pavel Skala a klavírista Petr Ožana. "Nebilancuji - žiju!" říká k výročí zpěvačka. "Pro mě je nejlepší možnou oslavou koncert. Hudba je mou součástí, výrazovým prostředkem, komunikací s lidmi... Nedovedu si bez ní představit svůj život."

Nemohou chybět ani vzácní hosté. Prvním z nich je Ivan Hlas. "Známe se dlouho. Od mých 16, 17 let, a myslím, že o sobě máme docela jasno. Vždycky, když Ivana potkám, tak mám pocit, že jsem potkala anděla. Je to těžko popsatelné. Ivan mi prostě píše texty, které se okamžitě zaryjou do srdce," popisuje důvody Hlasovy účasti Marcela Březinová. Dalším z pozvaných je Radim Tesařík. "S Richardem, stejně jako s Ivanem Hlasem, byl hanspaulský čas v osmdesátých letech velmi obohacující a jsem ráda, že nám přátelství a hudební propojení vydrželo dodnes."

Chybět nemůže ani Lešek Semelka. "Nejvíc mě Lešek dostal svým fíglem zkoušení citlivosti mikrofonu během zvukových zkoušek. Ve slovech pejsek plakal je totiž vše," doplňuje s úsměvem Březinová. Ta během večera odzpívá jak sólové hity "Hádej", "Pár slov a dost" či písně, které natočila s OK Bandem "Snad za to může láska", "Žižkovská zeď" a "Duha".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY