"Cesta z města" poskytuje důkaz, že Mirai jsou na turné s Kryštof dobře připraveni

19.10.2015 11:38 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Právě startující mamutí turné kapely Kryštof bude mít za jednoho z předskokanů i formaci Mirai. Ta se na šňůru připravuje stejně poctivě jako samotný headliner a vytahuje z rukávu své debutové EP a nový singl "Cesta z města". Pětiskladbové ípíčko si vzal na starost producent Honza Balcárek z Light & Love a zvukový mix obstaral Ecson Waldes. Nechybí na něm hitovky "Dítě robotí", "Souznění" i zatím méně známé skladby "Historie" a "Divadlo".

Aktuální lyric video ale vzniklo k titulní písni EP. "Název napovídá hodně, o čem vlastně písnička je. Zkrátka už chcete pryč z toho všeho městského ruchu, blázince, hektického dění a stereotypu. Chcete někam, kde máte svobodu, klid a jen tak třeba koukáte na přírodu kolem sebe. Prostě chill out," vysvětluje zpěvák a spoluator singlu Mirai Navrátil.

Lyric video by se téměř z fleku mohlo stát klasickým videem. Nijak se nepovyšuje nad jemnou, akustickou nahrávku s použitým cajonem, melodickým refrénem a solidním tahem na branku. Nechybí velmi zajímavá pointa, když se z kostýmu medvěda, který je po celou dobu videa velmi energický, vyklube postava postaršího muže.

"Cesta z města byla na rozdíl od předešlých klipů více v režii kapely ve spolupráci s kamarádem Lukášem Balcárkem a Hennym z Criminal Collection (kamera). Nemělo to celé nějak zvlášť našlapanou produkci, ale bylo to spíše o autenticitě, o nás, naší cestě z města, točili jsme na foťák a všichni si to užili," doplňuje Mirai.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY