Taneční [:SITD:] přivezou oldschool elektroniky Der Prager Handgriff

19.10.2015 19:24 - Ondřej Michal | foto: idieyoudie.com

V klubu Rock Café se představí dvě tváře německé tvrdé elektronické hudby. O tom, jak zní moderní EBM, přijede podat hlášení formace [:SITD:]. Pódium jim zahřeje dnes již kultovní dvojice Der Prager Handgriff. Obě kapely se do české metropole vypraví vůbec poprvé. Koncert je naplánován na 24. října.

[:SITD:] vznikli v polovině devadesátých let coby Shadows In The Dark. Teprve později název zkrátili na čtyři počáteční písmena. Tvrdý taneční rytmus a prvky trance jsou hlavní rozpoznávací znaky tvorby tria z německé Bochumi. Strhující elektro jízdu řídí agresivní vokál Carstena Jackeho s německy zpívanými texty plnými násilí a apokalyptických obrazů. Do Prahy trojice přijede představit aktuální album "Dunkelziffer".

Der Prager Handgriff patří bez nadsázky do zlatého fondu tvrdé elektronické hudby. Duo Stefan Schäfer a Volker Rathmann se na scéně pohybuje již pětadvacet let. Odjakživa si hudebníci zakládali na jednoduchosti a přímočarosti. Jejich tvorbu lze popsat jako výbuch energie bez příkras. Kromě ukázek ze starší tvorby se můžeme těšit na skladby z letošní desky "Roburit".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY