M4REKG měl sex a je z toho song

12.10.2015 09:14 - David Věžník | foto: M4REKG

Ne, dnes se do pánů z No Name rýpat nebude. To, že někdo píše o hudbě a zároveň je aktivním muzikantem, totiž už není taková zvláštnost, jaká možná byla před osmi lety. Jedním z takových kritiků (a exčlenů redakce musicserveru) je i Adam Eff v současnosti vystupující pod zkratkou svého civilního jména M4REKG. Roky skládá experimentální artpopovou hudbu, kterou v Česku nikdo nedělá, přesto (nebo právě proto?) stále uniká pozornosti všech těch hledačů čerstvého zvuku i všech členů porot těch důležitých i míň důležitých anket.

To se ale možná teď změní. Na konci září totiž tento "pseudo-artist, pseudo-designer, pseudo-musician, pseudo-producer, pseudo-composer, pseudo-singer, pseudo-songwriter, meh" vydal svou novou skladbu "Blowjob". Bulvárem pro uši budiž fakt, že základ pro bicí linku tvoří, jak název napovídá, autentický záznam orálního sexu. "Žijeme v přesexualizované době, ve které lidé kladou důraz na to, jak důležitý je sex, aniž by si uvědomovali, že je to pořád obrovské tabu," uvádí k songu osmadvacetiletý muzikant na svém webu.

M4REKG svůj "Blowjob" poprvé představil veřejnosti 24. září v Praze na Letné v rámci experimentálního street artového projektu Ukradená galerie a svým největším fanouškům ho nyní za cenu malého piva prodává na Bandcampu. Hodnocení tentokráte necháváme na čtenářích samotných.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY