Praha v prosinci poprvé přivítá Kings Of Convenience

08.10.2015 17:10 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Českému publiku se brzy splní dlouholetý sen. Již 3. prosince v pražském klubu MeetFactory vystoupí Kings Of Convenience, proslulá indiefolková dvojice z norského Bergenu.

Eirik Glambek Boe a Erlend Oye zaujali už svým eponymním debutem z roku 2000 a v dalších letech získali takový ohlas, jaký na začátku jejich kariéry odhadoval jen málokdo. Klíčem k srdcím posluchačů na celém světě se staly pohodové, ale zároveň oduševnělé akustické skladby a charisma jejich interpretů. Těm se pro mimořádné prolnutí zpěvu a hry na kytaru začalo říkat novodobí Simon & Garfunkel a přezdívka jim vydržela až do současnosti.

Možnost přivítat Kings Of Convenience je skutečný svátek. Formace za celou dobu své existence vydala pouze tři alba a na koncertní pódia se nyní vrací po delší pauze. Během nadcházejícího turné v Praze vystoupí vůbec poprvé. Představí zde desku "Quiet Is The New Loud", kterou zahrají pěkně od začátku až do konce, a doplní ji o rozhovor s diváky a prezentaci knihy mapující vznik alba.

Pořadatelé avizují, že koncert bude na přání skupiny pouze k sezení, bez místa určení a zcela nekuřácký. Vstupenky jsou proto k dostání pouze v omezeném počtu kusů. Předprodej bude zahájen 9. října prostřednictvím webu meetfactory.cz za cenu 990 Kč. Na jedno jméno je možné zakoupit pouze dvě vstupenky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY