Lust For Youth naživo překvapil, přesto zklamal příliš krátkým setem

05.10.2015 19:26 - Jaroslav Hrách | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Po dvou letech se k nám vrátil švédský elektronický hudebník Hannes Norrvide, známý jako Lust For Youth. V rámci evropského turné k nám zavítal v tříčlenné sestavě a zahrál nám jak novinky, tak svou starší tvorbu. Předskakoval mu Jakub Kaifosz se svým novým sólovým projektem Boy Wonder & The Teen Sensations.

Live: Lust For Youth

místo: MeetFactory, Praha
datum: 1. října 2015
support: Boy Wonder & The Teen Sensations
Fotogalerie

Lust for Youth, MeetFactory, Praha, 1.10.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
V roce 2009 založil Švéd Hannes Norrvide sólový projekt pod názvem Lust For Youth. Počáteční tvorba byla spíš temné elektro. Jak šel čas, Hannesova hudba objevila trochu víc pozitivní melodie. Na jeho poslední desce "International", která vyšla minulý rok, již zamířil k regulérnímu synth-popu. Přesně ten nám představil i v páteční večer ve smíchovském klubu MeetFactory, kam zavítal v tříčlenné sestavě v rámci evropského turné.

Ještě než se na nás navalily severské taneční rytmy, dostal prostor Jakub Kaifosz z kapely Wild Tides se svým bubblegum-punkovým projektem Boy Wonder & The Teen Sensations. S vystoupením si nedělal vážnou hlavu, na pódium dorazil v upnutých slipech, koženou bundou a hrál necelou hodinu téměř bez zastavení. Hned zkraje odehrál známější skladby, mezi nimiž nechyběla klipová záležitost "A Real Keeper". Lépe se poslouchaly pomalejší kousky, při těch rychlých pořádně nevynikl Kubův hlas. Po vizuální stránce šlo jistě o bizarní show, ale hudebně to vlastně nebylo zas tak špatné vystoupení.

Lust for Youth, MeetFactory, Praha, 1.10.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Lust For Youth jako tříčlenná kapela neztrácela vůbec čas a začala hrát přesně v deset hodin. Hudebníci na pódiu již od samého začátku působili strašně introvertním dojmem, celé to ještě umocňoval jejich toporný postoj, temná světla a kouř v pozadí. Každopádně po hudební stránce to bylo povedené, dočkali jsme se poctivého švédského tanečního synth-popu, který se s každou další písní opravdu dobře rozjížděl.

Zazněly skladby převážně z poslední desky "International", na které nalezneme hity jako "Illume", "New Boys" či "Armida". Nechyběla ani čerstvá novinka "Better Looking Brother", která naživo opravdu dobře vynikla a kterou publikum přijalo velmi vřele.

Lust for Youth, MeetFactory, Praha, 1.10.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Po odehrání poslední písničky se kapela bez sebemenších projevů vypařila. Nic, žádné rozloučení, žádné poděkování, ani přídavku jsme se nedočkali. Nebyl by to zas takový problém, kdyby ovšem jejich celý hudební set netrval pouhých pětačtyřicet minut.

Nedalo se očekávat, že na Lust For Youth přijde mnoho lidí. Před dvěma lety jsme je mohli slyšet naživo na hipsterském festivalu Creepy Teepee, ale to je tak všechno. Prostor v MeetFactory byl tudíž ten večer poněkud prázdný, což mi však vůbec nevadilo, spíš naopak. Nicméně tohle byl možná i ten důvod, proč kapela tak rychle zmizela a ani se neobtěžovala zahrát návštěvníkům nějaký přídavek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY