Petr Bende se na tradiční vánoční turné vydá s cimbálem i big bandem

25.09.2015 08:48 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tradiční vánoční koncerty Petra Bendeho budou letos zase o něco zvláštnější. Již devatenácté turné se sváteční tématikou nebude letos s Cimbálovou muzikou Grajcar, ale s mladým mistrem sólového cimbálu Michalem Grombiříkem a desetičlenným dechovým big bandem.

Celkem Bendeho doprovodí sedmnáct hudebníků, tradiční dětské pěvecké sbory z jednotlivých měst a samozřejmostí je i pěvecký host z řady Bendeho kolegů a mladá naděje. Letos bude na turné hostovat zakladatel Yo Yo Bandu Richard Tesařík a nový objev Petra Bendeho, třináctiletý písničkář Víťa Štaigl. "Když jsme s kapelou začínali, tak jsem mnohokrát dostal šanci odjet velké koncerty třeba s Romanem Horkým, kapelou Fleret, No Name nebo Čechomorem. Teď je šance zase pomáhat dál," ozřejmil Petr Bende.

Vždycky byly na těchto koncertních šňůrách přítomny i ženy, tento rok tomu však bude jinak. "Letos to bude ryze pánská jízda. Někdy je zkrátka potřeba trochu si od nich odpočinout," dodává s úsměvem Bende.

Historicky největší vánoční turné bude obsahovat devatenáct koncertů, jejichž termíny a místa konání si můžete přečíst na fotografii v záhlaví. Informace o prodejích vstupenek najdete na oficiálním webu a facebooku zpěváka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY