"Howl" od Rival Consoles graduje v hypnotičnosti

08.09.2015 08:33 - Dan Hájek | foto: Erased Tapes

Ryan Lee West, kterého ale všichni znají spíše pod jménem jeho projektu Rival Consoles, chystá na polovinu října své třetí album "Howl", které by mělo navázat na čtyři roky staré "Kid Velo". Mezičas vyplnil dvěma velmi povedenými épéčky "Odyssey" a "Sonne", jež letos v květnu vyšly dohromady na jednom stříbrném disku. Obě však formulovaly jeho současný zvuk a práci s elektronickými experimenty.

"Snažím se vždy vytvářet atmosféru a náladu v duchu přístupu méně-znamená-více," uvádí Ryan svůj track "Howl". Evidentně však v něm kombinuje dvě základní variability - nemá rád přeplácanou překombinovanost a něco málo inspirace si vzal od Jona Hopkinse, obě tyto teze ale spojuje v jeden funkční celek. "Howl" začíná celkem nenápadně, v jakémsi dubstepovém módu, postupně se však přidávají další roviny synth pasáží a ruchů - jeho tvůrčí postupy mají jasnou ideu, kam jednotlivý moment vlastně posunout.

Deska Rival Consoles "Howl" vyjde 16. října coby CD, double vinyl, download nebo limitovaný červeně zabarvený double vinyl a bude obsahovat těchto devět kompozic: Howl, Ghosting, Afterglow, Pre, Walls, Low, 3 Laments, Morning Vox, Looming. Titulní "Howl" se vrývá do paměti postupně, ale jeho gradace je ve svém finálním důsledku značně hypnotická, takže je to za osm bodů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY