Elvis stále kraluje Británii

08.07.2002 18:20 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Elvis Presley - The 50 Greatest Love Songs
© facebook interpreta
Jen málokdy se povede, aby nový remix staré skladby byl poslouchatelný, zábavný a zajímavý. To se naštěstí podařilo s remixem dávné skladby Elvise Presleyho "A Little Less Conversation", který nyní bortí všechny hitparády a dokonce si velmi dobře vede i u nás.

Singl je však už čtvrtý týden na první příčce britského žebříčku a neúnavně odolává útoku davu mladších kolegů, naposledy se před ním museli sklonit i Red Hot Chili Peppers se svou novinkou "By The Way". Při tomto nevídaném úspěchu však se jako nelogická jeví informace, že se nahrávací společnost BMG rozhodla už nelisovat další kusy singlu a nechat v britských obchodech jen doprodat zbylé zásoby, což samozřejmě znamená, že singl na vrcholu zůstane jen velmi těžce, když se nebude dát koupit. BMG tento postup zdůvodňuje tím, že společně s fotbalovým mistrovstvím světa skončila i reklamní kampaň firmy Nike, v níž byla skladba použita, a proto skončila i životnost singlu. Nejste sami, kdo nechce věřit, že by se firma takto podivně připravila o zisk. Hudební server Undercover jen podotkl, že důvodem je spíše skutečnost, že vychází nový singl Garetha Gatese, jednoho z finalistů nesmírně úspěšné soutěže Pop Idol, a BMG má logicky strach, že by Elvis zabránil Garethovi dobýt další číslo jedna. A protože Elvis se už moc bránit nemůže, Gareth má volnou cestu...

Starý dobrý král rock'n'rollu tak díky firemní politice možná přijde o další týden na britském vrcholu. Ale co - je třeba dát šanci mladším. A živým.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY