SSION roztančil pražskou MeetFactory

27.06.2015 23:42 - Jaroslav Hrách | foto: Jan Kuča

Po dvou letech se k nám vrátil americký multitalentovaný hudebník Cody Critcheloe se svým projektem SSION. Poprvé se předvedl na kutnohorském festivalu Creepy Teepe, nyní zavítal do pražského klubu MeetFactory, kde úspěšně roztančil publikum se svou energickou a velmi zábavnou show.

Live: SSION + Holy

místo: MeetFactory, Praha
datum: 23. června 2015

SSION, MeetFactory, Praha, 23.6.2015
© Jan Kuča
Američan Cody Critcheloe se svým projektem SSION u nás není příliš známý. Poprvé jsme měli možnost ho vidět na kutnohorském festivalu Creepy Teepee, což je však výhradně doména hipsterů. Kromě toho je Cody Critcheloe celkem známý v queer komunitě, a to nejen kvůli svým songům, ale také kvůli netradiční vizáži. Inu, posuďte z jeho fotek sami. V úterý si střihl premiéru v Praze, když navštívil smíchovský klub MeetFactory, a nutno říct, že se mu jeho vystoupení vydařilo opravdu na jedničku.

Než přišel čas na SSION, zkrátil nám čekání elektro-popař Šimon Holý vystupující pod pseudonymem HOLY. Se svým vzhledem se chtěl pravděpodobně přiblížit Codyho queer looku. Pokládal jsem si otázku, zda byl ten síťovaný nátělník opravdu nutný. Nicméně to nezůstalo jen u vzhledu, své sólové vystoupení okořenil různými tanečky a zvláštními choreografiemi. Hudebně to byl tuctový elektro-pop, ale našly se i výjimky jako třeba svižná elektronická nálož "LOL". Jedno se Holymu ovšem upřít nedalo - na pódiu z něj vyzařovala obrovská energie a celé vystoupení si užíval.

SSION, MeetFactory, Praha, 23.6.2015
© Jan Kuča
Koncert SSION odstartoval Codyho DJ hudebním šumem a zrnitou projekcí. Následně přišel na pódium sám Cody Critcheloe, byl nabalený do bundy a alespoň dvou mikin. Stoupl si doprostřed pódia a začal celkem temně - s pochmurnou projekcí a skladbou "Feelz Good (4-EVR)". Po úvodu však okamžitě najel na pozitivnější vlnu a odpálil taneční pecku "Li$ten 2 The Grrrls", při které nešlo jen stát na místě a koukat.

Většina skladeb, které Critcheloe zazpíval naživo, byla z jeho posledních desek "Bent" z roku 2011 a "Fools Gold" z roku 2007. Největšího úspěchu se dočkal příjemný singl "Earthquake", u něhož byl i přes slabší účast návštěvníků slyšet sborový zpěv během refrénu. Dále zazněly skvělé songy jako "My Love Grows In The Dark" či "Psy-Chic". Celé vystoupení bylo doplněno o originální a občas až přehnané projekce, které vystihovaly ujetý styl projektu.

SSION, MeetFactory, Praha, 23.6.2015
© Jan Kuča
Codyho projev byl svérázný, rád interagoval s návštěvníky a pózoval fotografům. V samém závěru svého vystoupení ještě skočil mezi publikum a zazpíval celou jednu skladbu. Když už byl opravdový konec, nezapomněl poděkovat snad každému, kdo dorazil na jeho koncert.

Z důvodu malé účasti byl prostor MeetFactory zmenšený a vystoupení se odehrávalo v lehce komorním stylu. Návštěvníci nicméně vypadali i tak spokojeně a hudbu Codyho Critcheloea a jeho SSION si na parketu vychutnali do sytosti.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY