The Cat Empire v Praze: Hudební energie od protinožců

16.06.2015 10:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Za patnáct let své existence vydali šest studiových alb, cenění jsou ale především pro své nespoutané a energií nabité koncerty. Australští The Cat Empire ve své hudbě spojují prvky jazzu, reggae, rocku a řady dalších stylů. Do České republiky přijedou 17. června koncertovat vůbec poprvé.

Řekni nám něco o Austrálii. Co ji dělá výjimečnou v porovnání s ostatními zeměmi, které jste navštívili?

Felix Riebl (perkusionista a zpěvák kapely):
Odpovídám na tyhle otázky z Pilbary v Západní Austrálii. Právě píšu hudbu pro místní domorodce, kteří budou zpívat na festivalu. Země je červená, barvy jsou velmi intenzivní, důlní vlaky jsou nataženy do délky až 2,5 km, vzdálenosti jsou obrovské. Určitým způsobem cítím, že tahle podivná planeta je ta opravdová Austrálie. Většinou se pohybuji v Melbourne, což je na jihovýchodě, a to je skutečně stejné město jako jakékoli jiné. Je tu skvělá hudební scéna. Austrálie je velmi rozmanitá a to je to, co ji dělá jedinečnou mezi mnoha jinými zeměmi, které jsem navštívil.

Řídíš se nějakými mytologickými nebo duchovními koncepty?

Tak to mám teď čerstvě v hlavě, protože jsem nedávno byl na poušti s domorodým průvodcem. Austrálie je mapována písničkami a určitým typem přírodní mytologie. V současné době toto téma studuji. Jsou to velmi staré příběhy, je to naprostý základ. Já osobně miluji ten přístup k životu, který měli bohové z řeckých bájí a mám rád zejména příběhy a postavy z hinduistických mýtů.

The Cat Empire a Everything Goes

The Cat Empire plakát
© facebook interpreta
The Cat Empire, 17. června 2015 od 20:30, Lucerna Music Bar, Praha. Vstupenky v sítích nolimits.cz a goout.cz a také na pokladně Lucerna Music Baru za 840 Kč.

Everything Goes je nově založená hudební bookingová agentura, za níž stojí čtveřice zkušených profesionálů z hudební branže a zároveň velkých hudebních nadšenců. Everything Goes se snaží představovat na pódiích nová a neotřelá hudební jména. V současné době zastupuje patnáct tuzemských hudebních projektů: Republic Of Two, Johannes Benz, Kapitán Demo, Věc Makropulos, The High Corporation, Selective Mute, Fehero Rocher, Ghost Of You, Peter Pan Complex, Megaphone, Piano, Bohemia, Sundays On Clarendon Road, Narcotic Fields, One Bit Wonder. Další projekty do koncertní stáje Everything Goes průběžně přibývají. Aktuální informace a kontakty na agenturu naleznete na stránkách www.everythinggoes.cz

Myslíš, že některé vaše písničky mají nějakou temnou stránku? Jestli ano, odkud myslíš, že ta temnota přichází?

Určitě. Temnota je v dobré hudbě důležitá. Dodává jí hloubku. Není to ani tak moc o tom, odkud se bere, je tu vždycky - někdy víc než jiné faktory. Jakýkoli skladatel by ti to mohl potvrdit.

V Praze koncertujete poprvé, už jste zde někdy v minulosti byli?

Ano, už jsme tudy v minulosti projížděli, ale těšíme se, že teprve teď budeme mít možnost se s městem aspoň trochu seznámit. Praha vypadá velmi tajemně a krásně. Doufám, že budeme mít možnost se projít po městě a navštívit místní podniky, to je vždycky ten nejlepší způsob, jak město poznat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY