Rolling Stones reálně zvažují nahrávání nového alba

09.06.2015 12:24 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Rolling Stones v současnosti jedou, jako už dlouho ne. V reedici vyšlo jejich album "Sticky Fingers", v Severní Americe je v plném proudu jejich koncertní "The Zip Code Tour", a navíc hudebníci přemýšlejí o natáčení nového materiálu. Téma už nakousl zpěvák Mick Jagger, který se nedávno vyjádřil ve smyslu, že pokud se nedohodne s kapelou, natočí sólovou desku.

Jeho dvorní souputník a kytarista Keith Richards vlil fanouškům do žil další naději prostřednictvím rozhovoru pro magazín Rolling Stone. "Zrovna minulý týden při zkoušce zaznělo slovo studio. Řekl jsem: 'Udělejme si čas, já jsem nachystaný.'" Atmosféra v kapele je prý momentálně nejlepší za poslední dlouhé roky. Další kytarista Ronnie Wood přiznává: "Nikdy jsme si nebyli bližší. Mick si prošel tou strašnou věcí (loňská smrt Jaggerovy přítelkyně L'Wren Scott - pozn. red.) a od té doby je pro něj kapela ještě důležitější."

Současné turné prý hudebníky zachycuje ve skvělé formě: "Cítím se fakt dobře. Někdy, na začátku tour, se cítíš trošku rozboleně, ale jsem ve formě. Snažím se to nepřehnat a vyhýbám se zraněním... Je to jako být hráčem v nějakém příšerném fotbalovém týmu," říká atlet mezi zpěváky Mick Jagger. Nahrávání desky by mohlo přijít na pořad dne po ukončení turné. Richards k tomu dodává: "Nemluvíme o ničem definitivním, prostě se sejdeme a hodíme něco do placu. Chtěl bych s klukama zpátky do studia."

Kapela, která vznikla před třiapadesáti lety, chytla další dech po vydání výběrové desky "Grrr!". Odhaduje se, že prodala přes dvě stě padesát milionů kopií svých nahrávek a už v roce 1989 byla uvedena do Rock'n'rollové síně slávy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY