Fascinující Akua Naru uhrane Palác Akropolis

17.05.2015 11:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Koncertní série Excelent Jukebox se může pyšnit pořádným úlovkem. Do Prahy se totiž v rámci tohoto seriálu vrátí americká MC žijící v Německu a skutečně excelentní textařka Akua Naru. Tento výjimečný koncert se uskuteční 22. května 2015 v Paláci Akropolis v Praze. Lístky stojí 315 Kč + poplatky.

Akua Naru je známou světoběžnicí, narodila se v New Haven v USA a přes západní Afriku a Čínu se dostala až do německého Kolína nad Rýnem, kde v současnosti žije a skládá. Zkušenosti a vlivy z těchto cest se odrazily na jejím debutovém albu "...The Journey Aflame" vydaném v roce 2011. Hiphopoví a jazzoví kritici od New Yorku až po Moskvu byli debutem nadšeni a Akua Naru si tím jednak upevnila pozici ve scéně, ale zároveň se stala i vzorem a příkladem, že i žena se může na převážně mužské scéně velmi dobře prosadit. Úspěch zaznamenal hlavně singl "The World Is Listening" produkovaný německými producenty JR&PH7 a Akua Naru se povedlo přesně to, o čem zpívá... svět opravdu poslouchal.

Důvody její popularity jsou jednoduché. Geniální kombinace klasického hip hopu, skvělý cit pro texty netající se sociální kritikou a mistrovského muzikantství jí vynáší přirovnání k hiphopové královně devadesátých let Lauryn Hill a vše je korunováno naprosto úchvatným živým vystoupením. Akua Naru totiž veškeré koncerty hraje se svou šestičlennou živou kapelou DIGFLO.

"Minulý koncert v Praze byl neskutečný. Hrozně se těším zpátky, tentokrát i se svým novým albem 'The Miner's Canary'. Praho, jsi ready? Už se nemůžu dočkat až tě znovu uvidím." - Akua Naru

Akua Naru není pro české publikum žádným neznámým pojmem, v roce 2012 navštívila Prahu v rámci festivalu Struny Podzimu, který sdružuje DJs, soul, hiphop, jazz fusion a rap a setkala se zde s nebývalým ohlasem a úspěchem, takže rozhodně je na co se těšit. Je totiž známá tím, že dovede naprosto uchvátit publikum a mnozí pak odchází domů s tím, že musí kompletně přehodnotit svůj názor na hip hop a na ženy, věnující se právě tomuto stylu.

Jako předskokan se představí kapela The High Corporation. Vstupenky jsou k dostání za 315Kč + poplatky v sítích GoOut.cz a Ticketpro.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY