Novinky Mumford & Sons se v USA prodal čtvrtmilión, Britney a Iggy debutovaly vysoko

13.05.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Mumford & Sons dosáhli v USA s třetí deskou "Wilder Mind" zlata, i když prodejní úspěch "Babel" nezopakovali. Sekundovali jim "Now! 54" a rapper Tech N9ne se "Special Effects". Kolega Wiz Khalifa udržel prvenství v singlech, v třetí desítce debutovaly "Pretty Girls" Britney Spears a Iggy Azalea.
Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
© facebook interpreta
SINGLY - "See You Again" opět vidíme na prvním místě a já už přemýšlím, jakou jinou náražku na jméno singlu pro následující týdny vymýšlet, protože na zlatě ještě nějakou dobu pobude.

Wiz Khalifa a Charlie Puth přidali dalších 251 tisíc downloadů (-12 %), ve streamech si ještě mírně polepšili na 24,5 milionů přehrání, a počtvrté za sebou dosáhli ocenění Airplay Gainer. Tentokrát si v rádiích polepšili o dalších ohromných 38 % na 127 milionů impresí. Mimořádně nám Billboard i vypsal, jak jednotlivé segmenty přispěly k celkovému počtu bodů v Hot 100: streamy 45 procenty, downloady 34 a rádia 21.

Stříbrná pozice byla neměná, Fetty Wap s "Trap Queen" si sice ve všech měřítkách vylepšuje, ale ještě má velké manko. Bronz tentokrát získal The Weeknd, když "Earned It" přeskočilo "Uptown Funk!". V rádiích dále vylepšil výsledek, naměřili mu nově 159 milionů impresí.

Na místech 5 až 8 se pořadí neměnilo, Walk The Moon tedy zatím nevylepšili maximum "Shut Up And Dance", příští týden by však už měli Marka Ronsona přeskočit. Devítku měl tentokrát Ed Sheeran a desítku Flo Rida. Jak jsem avizoval, T-Wayne po týdnu maximální virality odpadl, v Top 10 už jej nenajdeme.

Nejvyšší novinku zaznamenaly pěkné slečny Britney Spears a Iggy Azalea. "Pretty Girls" odstartovaly na dvacet devítce, když si singl stáhlo v prvním týdnu 96 tisíc fanoušků. Ve středu vyšel videoklip, v neděli vystoupí na Billboard Music Awards, můžeme tak očekávat útok na ty nejvyšší pozice.

    Top 10 - singly:
  1. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  2. Fetty Wap - Trap Queen
  3. The Weeknd - Earned It
  4. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  5. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  6. Maroon 5 - Sugar
  7. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  8. Jason Derülo - Want To Want Me
  9. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  10. Flo Rida feat. Sage The Gemini & Lookas - G.D.F.R.

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Mumford & Sons - Wilder Mind
© facebook interpreta
DESKY - Z třetí desky Mumford & Sons "Wilder Mind" sice mají kritici srandu, slavné jméno však pochopitelně na trhu zafungovalo a album tak po světě sbírá zlatá umístění, včetně domovské Británie a největšího, amerického trhu. Zde kapela, která z folk-rocku přešla na jakýsi indie rock, prodala 231 tisíc kusů, a s připočítanými streamy a downloady skladeb dosáhla na 249 tisíc jednotek.

Předchozí "Babel" odstartoval s šesti sty tisíci a je na cestě získat trojnásobnou platinu, stejně jako debut "Sigh No More". Právě start předchozího počinu zůstává nejlepším výsledkem rockového alba této dekády.

Pokud bychom hledali poslední vyšší číslo rockového alba než aktuálních 231 tisíc, došli bychom ke Coldplay, kteří s "Ghost Stories" před necelým rokem debutovali s 383 tisíci. Paradoxně je novinka Mumfordů přirovnávána právě k tvorbě těchto ostrovních konkurentů. Letos to je celkově zatím třetí nejlepší start po hiphopovém Drakeovi a Kendrickovi.

Posledně stříbrný Josh Groban si pozici zopakoval, když ztratil jen 44 % oproti debutovému týdnu a přidal dalších 101 tisíc jednotek. Naopak Zac Brown Band ztratili přes sedmdesát procent a spadli až za dvě další novinky.

Na bronz tentokrát dosáhla kompilace "Now That’s What I Call Music!". Na 54. výběru nalezneme Taylor Swift, Maroon 5 nebo Arianu Grande. Bramborovou medaili získal Tech N9ne. Rapper umístěním novinky "Special Effects" vyrovnal maximum, kterého předtím dosáhl už dvakrát.

V druhé desítce debutovali rockoví My Morning Jacket s "The Waterfall", country zpěvák Chris Stapleton s deskou "Traveller" a r'n'b zpěvačka Ciara s šestou řadovkou "Jackie".

    Top 10 - alba:
  1.  N Mumford & Sons - Wilder Mind (249 tisíc jednotek)
  2. Josh Groban - Stages (101, -44 %)
  3.  N Různí - Now That’s What I Call Music! 54 (71)
  4.  N Tech N9ne - Special Effects (66)
  5. Zac Brown Band - Jekyll + Hyde (66, -71 %)
  6. ▬ Různí - Fifty Shades Of Grey Soundtrack (53, +46 %)
  7. ▼ Různí - Furious 7 Soundtrack (46, -14 %)
  8. Sam Smith - In The Lonely Hour (39, +17 %)
  9. Taylor Swift - 1989 (36, +11 %)
  10. Ed Sheeran - x (36, +19 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY