Vac Da Hawk na debutovém EP objevuje krásy dronu. Pokřtí ho tento čtvrtek v Prokopském údolí

14.05.2015 15:04 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Václav Havelka, známý ponejvíc jako frontman indie rockové trojice Please The Trees, rozšiřuje síť svých aktivit. O slovo se tentokrát přihlásil pod už nějaký čas zavedeným alteregem Vac Da Hawk, když bez jakéhokoli proma nebo jiného vysvětlování vydal debutové EP "City Fox On Acid".

Nahrávku si vzal pod křídla label Stoned To Death a byla uvedena jako počin zkoumající možnosti rurálního hluku, sněhového dronu a konkrétní hudby. Stejně neuchopitelně jako popisek zní i čtyři předkládané skladby, které zdaleka nepatří do kategorie obyčejných hlukových opusů. Zatímco titulní track "City Fox To Acid" je rozechvělou hudební meditací, v níž sepětí elektronických ruchů zastírá čisťoučké ambientní kompozice, v "After Lunch Nap" Václav nechává posluchače napospas návykovému industriálnímu chaosu. A zdařile s nimi manipuluje i ve zbytku materiálu.

Projekt v sobě nezapře silnou organickou složku. Příchylnost k přírodě lze ostatně vyčíst i z doprovodného videa ke skladbě "City Fox To Acid", ve kterém se Václav vrací na svou pouť po dálné Srí Lance. Nepřekvapí proto, že release party byla tematicky zasazena do venkovního prostředí Prokopského údolí, poblíž lokace Jezírko. Proběhne ve čtvrtek 14. května od šesté hodiny večerní a představí se během ní rovněž další hosté - mexická umělkyně Laura Luna a Obelisk Of Light rovněž ze stáje Stoned To Death.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY