Slovenský festival Bažant Pohoda letos přiveze Björk, Young Fathers, Die Antwoord a mnoho dalších jmen

27.04.2015 13:45 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Přední slovenský open-air festival Bažant Pohoda se letos dočká již devatenáctého ročníku. Proběhne v létě ve dnech 9. až 11. července a uskuteční se tradičně na trenčínském letišti. Bažant Pohoda nabízí kromě skvělého hudebního programu, který je opravdu nabitý stovkou koncertů kapel a interpretů všech možných žánrů, také divadlo, film, různé diskuse či workshopy. A samozřejmě také skvělou festivalovou atmosféru.

Björk - Vulnicura
© facebook interpreta
Jedním z největších lákadel letošního ročníku je bez debat vystoupení islandské zpěvačky Björk, držitelky čtyř cen Brit Awards, MTV Video Music Awards, která byla také několikrát nominovaná na Grammy. Letos se jí dostalo velké pozornosti díky nové nahrávce "Vulnicura", kterou na festivalu představí.

Mainstreamový posluchač zajisté ocení celosvětově velmi úspěšného umělce Manu Chao, který stojí za velkými hity jako například "Me Gustas Tú" nebo "Bongo Bong".

Fanoušky taneční hudby potěší kanadský DJ a turntablista A-Track, který vyhrál tři hlavní světové tituly (DMC, ITF a Vestax) v DJingu. Trochu netradiční show můžeme očekávat od Beardymana. Ten jako svůj hudební nástroj používá vlastní ústa, respektive beatbox, a dělá to opravdu dobře.

Die Antwoord
© facebook interpreta
Temnou stranu festivalu obstará německá industriální kapela Einstürzende Neubauten. Sekundovat jí bude bizarní jihoafrická partička Die Antwoord, která kontroverzí rozhodně nešetří.

Mezi nominovanými na cenu Mercury Prize se objevila Kate Tempest, šestadvacetiletá raperka a držitelka prestižního ocenění za poezii Ted Hughes Award. Nominována byla za svůj debut "Everybody Down", na kterém překvapila velmi sofistikovaným rapem. Na Pohodě budeme mít možnost si ho poslechnout naživo. Chybět nebudou samozřejmě ani samotní výherci Mercury Prize - hiphopeři Young Fathers za album "Dead".

Tuzemské interprety Pohoda oznamuje právě teď. Zatím byli potvrzeni Puding Pani Elvisovej, Bez ladu a skladu, Para, Fallgrapp, Kurkus či československé duo Monikino Kino.

Vstupenky si v současné době můžete zakoupit na oficiálních stránkách festivalu. Třídenní permanentka momentálně vyjde na příjemnou cenu osmdesát devět eur.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY