nadupané reedice - musicserver.cz">

Legendární album "Sticky Fingers" od Rolling Stones se dočká nadupané reedice

13.04.2015 12:20 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Pokud se řadíte mezi ty fanoušky Rolling Stones, kterým v domácí diskografii chybí album "Sticky Fingers", tedy legendární deska z roku 1971, která se krom několika hitovek proslavila i zipovým obalem od Andyho Wahrhola, můžete si mnout ruce. Již brzy se dočkáme její remasterované podoby, která přinese i kopec bonusů.

Nová verze alba, jež obsahovalo takové songy jako "Bitch", "Wild Horses" nebo "Brown Sugar", vyjde 22. května a kromě digitální podoby bude mít i sedm fyzických formátů. Základní CD verze přinese remasterovanou podobu deseti původních nahrávek a doplní jej dvanáctistránkový booklet. Stejnou verzi bude možné ale koupit i na vinylu.

Ti, kteří se těší na bonusy v podobě doposud nevydaných či živých nahrávek a jsou ochotni zaplatit nějakou tu korun navíc, určitě raději sáhnou minimálně po deluxe verzi čítající dvě CD. Ta krom remasterovaných deseti původních songů nabídne i rozsáhlejší booklet a další disk s desítkou raritních nahrávek, mezi kterými bude pět živých písní zaznamenaných na koncertě v londýnském The Roundhouse či například alternativní verze skladby "Brown Sugar", na které si zahostoval i Eric Clapton. I tuto rozšířenou podobu bude možné pořídit jako speciální dvojvinyl, navíc se dvěma různými obaly (jeden všeobecně známý, druhý byl tehdy určený pouze pro španělský trh).

K mání budou "Sticky Fingers" i ve dvou různých boxsetech. Ten levnější bude obsahovat oba výše popsané disky a doplní jej i exkluzivní DVD s živým záznamem písní "Midnight Rambler" a "Bitch", pořízeným během koncertu Rolling Stones v Marquee Club, jenž se uskutečnil 26. března 1971. Dále tento set nabídne i čtyři speciální pohlednice, a hlavně dvaasedmdesátistránkovou knihu plnou doposud nezveřejněných fotografií.

Pokud chcete mít doma opravdu krásný a limitovaný kousek, určitě doporučujeme pořídit super deluxe boxset, jehož obsahem bude původní album v remasterované podobě, bonusový disk s deseti doposud nevydanými nahrávkami, zmiňované DVD se dvěma songy z koncertu v Marquee Club a další audio CD s názvem "Get Yer Leeds Lungs Out", jehož třináct stop bylo zaznamenáno v březnu 1971 na koncertě v Leedsu. To vše doplní ještě i speciální 7'' vinyl s písněmi "Brown Sugar" a "Wild Horses", repliky dobových plakátů, sada pohlednic a rozsáhlá stodvacetistránková kniha mapující vznik celého alba. Ta bude obsahovat desítky raritních fotografií a například i rozsáhlou esej britského hudebníka a zároveň hudebního kritika Nicka Kenta.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY