Is Tropical v Praze zahráli podruhé a lépe

04.04.2015 11:16 - Jaroslav Hrách | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Před necelým rokem k nám zavítali indie-popoví Is Tropical z Británie poprvé. S dalším vystoupením nás nenechali dlouho čekat a v úterý se v Praze ukázali znovu, tentokrát pražském Rock Café. Od prvního vystouení se výrazně zlepšili a nachystali nám opravdu zábavnou show. Předskakovala jim indie kapela Many Things.

Live: Is Tropical

support: Many Things
místo: Rock Café
datum: 31. března 2015
Fotogalerie

Is Tropical, Many Things, Rock Café, Praha, 31.3.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Poprvé se u nás indie-popová partička Is Tropical ukázala začátkem minulých prázdnin, kdy zahrála v pražském klubu MeetFactory. Koncert to byl dobrý, ale neobešel se bez chyb. Jednou z nich byl nevhodně zvolený předskokan (brněnská alternativa Teve rozhodně nesedí k indie-popovým Is Tropical) a druhou nepříliš dobré ozvučení. Napodruhé se naštěstí poučili a chyb z minula se vyvarovali.

V devět hodin se publikum snažila rozehřát mladá kapela Many Things z Londýna, jejíž diskografie zatím čítá pár singlů a ípíčko "What We Are", avšak v létě už se chystá vydat debutovou desku. No a jak přesvědčivá byla naživo? Začali celkem svižným tempem, a to i přesto, že té době bylo v Rock Café maximálně padesát lidí. Rozvernému zpěvákovi a kytaristovi Michaelu Tomlinsonovi energie rozhodně nechyběla, stejně tak klávesistce Gabi Woo, která nešetřila úsměvem. Indie v kombinaci se synth-popem v jejich podání rozhodně neurazil, naopak si myslím, že plno návštěvníků, kteří ještě neměli čest s jejich tvorbou, zaujal. Skoro až byla škoda, že jejich show nebyla delší.

Is Tropical, Many Things, Rock Café, Praha, 31.3.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Jednou z největších změn od minulého vystoupení Is Tropical byla sestava, místo tří postav se na pódiu objevily čtyři. Kirstie Fleck, zpěvačka z veleúspěšného singlu "Dancing Anymore", se stala plnohodnotnou členkou kapely. Se svou vyhublou postavou a ladnými pohyby publikum nepochybně zaujala, nicméně během koncertu působila spíš jako ozdoba než zpěvačka. Navíc z ní byla cítit drobná nejistota.

Vzhledem k tomu, že Is Tropical chystají novou desku, už stihli vydat pár nových skladeb. Proto jsem byl zvědavý, jak se s nimi naživo poperou, protože se od předchozí tvorby trochu liší, kladou víc důraz na elektroniku. Jednou z novinek byla "Crawl", která má perfektní kytarový podkres a i naživo zněla skvěle. Volnější tempo nastoupilo u poklidné písně "On My Way", jež sváděla k decentnímu pohupování se ze strany na stranu.

Is Tropical, Many Things, Rock Café, Praha, 31.3.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Is Tropical dokázali se skladbami jako "Lover’s Cave" či "Lies" navodit opravdu příjemnou letní náladu, a to i přesto, že bylo ten den celkem zachmuřeno a deštivo. Pořádná párty se rozjela s vynikajícím hitem "The Greeks", jenž rozproudil nejenom krev v žilách, ale především fanoušky v prvních řadách. Vrcholným momentem byla opět píseň "Dancing Anymore", při které se konečně pořádně angažovala Kirstie Flect a v samém závěru se vydala mezi publikum.

Londýnští Is Tropical napodruhé v Praze napravili chyby z minula, byli přesvědčivější, sehranější a podařilo se jim rozjet správný indie-popový večírek. Milým překvapením bylo kromě vydařené předskakující kapely Many Things také kvalitní ozvučení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY