Robyn uspořádá festival pro holky, co si frčí v technologiích všeho druhu

25.03.2015 10:16 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Turné s Röyksopp nebude, a tak se Robyn může věnovat jiným aktivitám. A kromě těch hudebních teď muzikantka nově i zaštítí technologický festival. Před pár dny oznámila svoje partnerství se stockholmskou univerzitou jménem Královský technologický institut (KTH), se kterou v polovině dubna uspořádá akci s názvem Tekla. Půjde o jednodenní festival zaměřený na ženy a jejich vliv v oblasti vědy a techniky.

"Tekla je festival pro holky, v rámci kterého můžou přičichnout k nejrůznějším oblastem technologie budoucnosti," uvedla švédská hudebnice v tiskové zprávě a dodala, že jejím hlavním záměrem je na festival nalákat slečny ve věku 11 až 18 let a seznámit je se světem, kterému dosud vládli spíše muži.

Budete-li mít se svou dcerkou v dubnu cestu do Stockholmu, stavte se. Tekla se uskuteční 18. dubna a malé návštěvnice se můžou těšit na workshopy, motivační přednášky a, abychom nezapomněli, že jsme hudební server, vystoupení samotné Robyn, která byla před dvěma lety oceněna Velkou cenou KTH za vytváření nových hodnot a přínos švédskému pokroku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY