Skromná Grimes místo mizerného dema představuje v "REALiTi" obstojný popový kus

12.03.2015 19:45 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Kolem dlouho očekávaného čtvrtého alba kanadské umělkyně Grimes je zatím informační temno, a těšit se tak můžeme minimálně z novinkového singlu "Go". Jeho stylový posun vzbudil u fanouškovské základny různé reakce a způsobil až zahození celého čerstvě složeného materiálu. Tedy tak aspoň zněla první poplašená zpráva, kterou jsme od expertů z Pitchforku poslali dál třeba i my.

Nakonec se ale ukázalo, že celá kauza nebyla až tak horká a songy, které zpěvačka zničila, pocházely z doby ještě před "Go". Grimes se také nechala slyšet, že svou další dlouhohrající nahrávku plánuje vydat rovnou ve dvojitém provedení, aby tak potěšila jak příznivce alternativního zvuku, tak i toho "komerčnějšího".

Protože žádné další ukázky či informace zatím nejsou k dispozici, šestadvacetiletá muzikantka nám na čekanou hází alespoň demo track "REALiTi", jenž byl součástí právě pohřbeného výtvoru. Třebaže ho na svém YouTube kanálu uvádí jako nedokončenou věc s mizerným zvukem, je třeba nesouhlasit. O nejlepší zářez její kariéry se sice nejedná, ale jinak je song velice příjemnou fúzí dunivých syntezátorů a snivých hladin éterického popu. A když uvážíme, že jde skutečně jenom o demo, je na místě uznalý palec nahoru.

Ve videoklipu vás interpretka provede místy, jež navštívila v rámci tour po asijských zemích v roce 2013.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY