Tame Impala se v novince "Let It Happen" noří do elektroniky

11.03.2015 15:57 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Fanoušci australské senzace Tame Impala žijí očekáváním nového alba, pokračovatele veleúspěšného "Lonerism" z roku 2012. Kapela zatím neuveřejnila název novinky ani datum vydání. Jediné, co na její konto zaznělo, je, že se máme připravit na méně rocku a více elektroniky. Frontman Parker se nechal slyšet, že se tentokrát bude snažit přijít s něčím minimalističtějším. "Namísto pečení supreme pizzy, na kterou se jen tak nahází všechno možné, chci použít jenom to, co je nezbytné", doplnil.

Netrpělivost posluchačů alespoň na chvíli ukojili čerstvým songem "Let It Happen". Pokud má téměř osmiminutový track demonstrovat jejich nový zvuk, nemohlo být uvedení desky shora tlumočenými slovy více pravdivé. Nosnými prvky songu jsou totiž jednoduchý beat a výrazné synťáky. Tedy alespoň zhruba do poloviny stopáže. Poté se o slovo přihlásí neo-psychedelická smršť ovlivněná šedesátými a sedmdesátými léty, na jakou jsme u Tame Impala zvyklí.

Už dříve si kapela postěžovala, že jí dělá starosti všechen ten ohlas, který vyvolalo předchozí album. "S každým oceněním, kterého se nám dostane, roste očekávání, jaká bude nová deska. Stáváme se lehce přeceňovanými", uvedl Kevin Parker. Je proto jenom pochopitelné, že se Tame Impala hledají. První vlaštovka rozhodně navnazuje, ale nechme se překvapit, s čím teprve přijdou. Australanům se elektronické projekty daří. Důkazem budiž například Jagwar Ma nebo Cut Copy, kteří v tom už mají praxi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY