Apocalyptica v "Cold Blood" upozadila své smyčce a utápí se průměrnosti

04.03.2015 08:41 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Do vydání nové řadové desky finské formace Apocalyptica zbývá přibližně dva a půl měsíce. Album nazvané "Shadowmaker" totiž vyjde již 17. května a pozici zpěváka tentokrát výsostně obsadil pouze jediný zpěvák, a to Franky Perez. A kdo že to je? Kromě dlouholeté sólové tvorby se proslavil také jako člen Scars On Broadway, kapely Darona Malakiana ze System Of A Down, či spoluprací se Slashem. A uznejte sami, to jsou docela slušné reference.

Novinkovou desku zatím reprezentuje skladba "Cold Blood", která je nyní opatřena i videoklipem. Ten je pojat umělecky s důrazem na vizuální stánku, bohužel i tak zůstává pozadu za dřívějšími působivějšími snímky kapely. I přesto je samotný klip tím zajímavějším z celého počinu. Píseň je totiž pojata velmi rockově a hlavní violoncellové trumfy Apocalypticy jsou zde zbytečně zcela v pozadí. Navíc skladba působí téměř fádně, s velmi americkým zvukem a bude jen těžko rozpoznatelná od jiných podobně znějících kapel. Hlas Frankyho Pereze není špatný a typově skupině sedne, ale potřeboval by svůj um ukázat v zajímavějších skladbách. Snad se tak stane na avizované novince.

Apocalyptica bude také prezentovat svou novou tvorbu i u nás, a to v prostorách Fóra Karlín v Praze 10. října. Koncert byl původně plánovaný již na duben, ale posléze byl přesunut na uvedené datum.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY