Imagine Dragons v USA odstartovali na jedničce, dařilo se singlům z "Padesáti odstínů šedi"

26.02.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Kapele Imagine Dragons se s novou deskou "Smoke + Mirrors" podařil vstup do žebříčku, se 195 tisíci jednotkami ho těsně ovládli před Drakem. Opět se dobře prodával i soundtrack z "Fifty Shades Of Grey", navíc singl Ellie Goulding "Love Me Like You Do" nově dosáhl bronzu a Weekndův "Earned It" se dostal do Top 10.
Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
© facebook interpreta
SINGLY - "Uptown Funk!" si připsal osmý vítězný týden a kvůli opadnutí Grammy efektu u Eda Sheerana dokonce znovu vede ve všech měřítkách, už tedy rekordně počtvrté. Hit Marka Ronsona totiž zaznamenal 19,8 milionů streamů (+ 9%), 187 milionů impresí v rádiích (+ 3%) a 257 tisíc downloadů (-14 %).

Posledně byl v Digital Songs poražen "Thinking Out Loud", Edova balada ale ztratila 36 % a skončila s 202 tisíci downloady druhá, a stříbrná tedy opět i celkově. Je tedy jasné, že Angličan svého kolegu už nepřekoná.

Komu se však náramně dařilo a míří výše je ostrovní konkurence něžného pohlaví, Ellie Goulding. "Love Me Like You Do" si v druhém týdnu od vydání soundtracku "Fifty Shades Of Grey" polepšila o pětinu jak v downloadech na 205 tisíc (Digital Gainer), tak v rádiích na 52 milionů, a streamy jí vzrostly o 30 % na 9,6 milionu. Může tak brzy překonat svůj dosud nejúspěšnější singl v USA, "Lights", který dosáhl stříbra.

Druhý hlavní šedivý singl, "Earned It", je nově v Top 10. The Weeknd tak vysokého umístění s vlastní skladbou dosáhl prvně. Smyslná skladba uspěla především ve streamech, kde si polepšila o polovic na 8,3 milionu. Zároveň se tak po dekádách stalo, že by jeden soundtrack měl v první desítce hned několik zástupců.

Maroon 5 si polepšili na čtyřku, Hozier spadl na pětku a Rihannu máme až na šestce. Logicky s odstupem od Grammy ztrácela v downloadech, naopak v rádiích stoupá a dostala se už do Top 10. Už po třiadvacáté, čímž vyrovnala rekord Mariah Carey.

Taylor Swift si své hity zařadila za sebe, "Blank Space" sedmý a "Style" osmý, tedy o dvě místa výše než před týdnem. Počet stažení a streamů je ale nízký, výsledek zachraňuje jen rádio. Taylor pro jistotu vypustila už singl nový, "Wonderland" odstartoval na padesát jedničce. Nejedná se však o běžný singl, nýbrž první ze tří skladeb, které předtím vyšly pouze na deluxe verzi "1989" z obchodů Target.

Ostatní novinky pak obstaral Drake. Dalších pět skladeb z "If You're Reading This It's Too Late" díky obrovským streamům debutovalo v Hot 100 a celkem je tak v žebříčku hned 10 z 17 stop alba a do podžebříčku Hot R&B/Hip-Hop Songs s 50 místy se dokonce vlezly všechny. S featuringy navíc v Hot 100 skladeb celkem čtrnáct, čímž vyrovnal dekády starý rekord The Beatles. Ti však všude byli jako hlavní autoři a také obsadili vyšší pozice.

Velké skoky se povedly Imagine Dragons a Ariana Grande. Kapela se posunula z padesát čtyřky na 28. příčku s "I Bet My Life" a zpěvačka s "One Last Time" po debutu videa poskočila z osmdesátky na 34. místo.

    Top 10 - singly:
  1. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  2. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  3. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  4. Maroon 5 - Sugar
  5. Hozier - Take Me To Church
  6. Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - FourFiveSeconds
  7. Taylor Swift - Blank Space
  8. Taylor Swift - Style
  9. The Weeknd - Earned It
  10. Meghan Trainor - Lips Are Movin

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Imagine Dragons - Smoke + Mirrors
© facebook interpreta
DESKY - Debut Imagine Dragons "Night Visions" si už sice pořídilo 2,5 milionů Američanů, nikdy však zlatého umístění nedosáhl. S novinkou "Smoke + Mirrors" se však vítězství dočkali. Album odstartovalo s prodejem 172 tisíc kusů, s připočítáním streamů a downloadů skladeb celkem 195 tisíc jednotek. Předchozí deska při startu na stříbru zaznamenala prodej 83 tisíc kusů a doteď neopustila žebříček, z první stovky Billboard 200 se dostala jen jednou, a nyní je dokonce zpátky na dvacítce.

Vítězství "Smoke + Mirrors" ale bylo těsné, Drakeovi totiž napočítali jen o 8 tisíc méně. Ztratil tak dvě třetiny sumy prvního týdne. Naopak soundtrack z "Padesáti odstínů šedi" si pohoršil jen o třetinu a přidal dalších 165 tisíc jednotek.

Pod pódiem se umístily stálice, ale už s propadem prodejů po odeznění Grammy. Nejvyšší novinku měl country zpěvák Aaron Watson, "The Underdog" debutovalo na čtrnáctce.

Příští týden by se z vítězství měl radovat Big Sean. "Dark Sky Paradise" by mělo překonat 100 tisíc v čistém prodeji. Uspět by měli i Kid Rock s "First Kiss" a Chris Brown a Tyga se společnou deskou "Fan Of A Fan".

    Top 10 - alba:
  1.  N Imagine Dragons - Smoke + Mirrors (195 tisíc jednotek)
  2. Drake - If You're Reading This It's Too Late (187, -65 %)
  3. ▼ Různí - Fifty Shades Of Grey Soundtrack (165, -36 %)
  4. Taylor Swift - 1989 (93, -26 %)
  5. Ed Sheeran - X (81, -42 % %)
  6. Sam Smith - In The Lonely Hour (72, -56 %)
  7. Maroon 5 - V (47, -26 %)
  8. Meghan Trainor - Title (44, -29 %)
  9. Nicki Minaj - The Pinkprint (41, -15 %)
  10. Hozier - Hozier (40, -33 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY