Joe Haege z 31knots představí nový projekt Vin Blanc/White Wine

26.02.2015 16:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pamatujete si 31knots? Mix kytar, matematiky, artrocku, ale i jazzu, klasiky nebo klezmeru, se skvělým zpěvem a bezchybnou instrumentací. Poslední desku vydala portlandská parta v roce 2011 a frontman Joe Haege ve stejném roce založil sólový projekt Vin Blanc/White Wine. Ten představí konečně i českým fanouškům, a to v neděli 31. května 2015 v dejvické divadelní kavárně Potrvá. Lístky v předprodeji seženete přes portál www.goout.cz za 150 Kč, na místě bude vstupné hodnotnější.

Vin Blanc/White Wine nezůstal od debutu "Chroma Key" v roce 2011 v koutě. Předloni se Joe Haege spároval s bubeníkem kapel Blut Sport Disko a Plasma Police Fritzem Brücknerem, kterého poznal na turné s Menomena, a společně natočili elpíčko "In Every Way But One".

Přesto, nebo snad právě proto, si Haege zachoval výjimečnou muzikantskou integritu a rukopis: přestal se starat o to, jak skladby přijme veřejnost, a soustředil se výhradně na to, jak znějí a co sdělují - a jak je s výsledkem spokojený on sám. Jeho melodický vokál, kousavou elektriku a vkusnou elektroniku doprovázejí úsporné, ale důrazné bicí s ozvěnami synth-punku konce sedmdesátých let. Oba hudebníci si sedli natolik, že Haege dočasně opustil L.A. a přestěhoval se na čas do Lipska za Brücknerem. U nás se duo představí na táborském Free Dim Festu a poslední květnový den v pražské kavárně Potrvá.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY