Sia je superproduktivní. Dokončila novou desku "This Is Acting"

18.02.2015 12:46 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po loňské řadovce "1000 Forms Of Fear" zažívá australská zpěvačka Sia doslova žně. Singly "Chandelier" a "Elastic Heart" se staly velkými hity a o její jedinečná živá vystoupení, během kterých skrývá tvář a bere s sebou dětskou taneční hvězdu Maddie Ziegler, najednou stojí úplně všude. Není proto divu, že další album na sebe nenechá dlouho čekat.

"Jsem superproduktivní. Mám hotové nové album a bude mnohem víc popové. Jmenuje se 'This Is Acting', protože je spousta songů, které jsem psala pro jiné interprety, přestože se často neshodovaly s tím, co bych zrovna chtěla říct. Je to spíš hra. Zábava," vysvětlila Sia Furler, která je autorkou hitů Beyoncé, Rihanny, Kylie Minogue, Britney Spears a mnohých dalších, v rozhovoru pro NME. Kdy novinka vyjde, ale zatím neprozradila.

Zpráva o ještě popovějším materiálu, než jakým je "1000 Forms Of Fear", možná zarmoutí zpěvaččiny původní příznivce, neboť interpretka se dlouhá léta střednímu proudu vyhýbala a věnovala se spíš popové alternativě. Zajímavostí pro české a slovenské posluchače je skutečnost, že devětatřicetiletá muzikantka v minulosti spolupracovala například s Eddiem Stevensem, životním partnerem a producentem posledních desek Jany Kirschner.

Poslední měsíce však ukázaly, že ve velkém popu je schopna se prosadit nejen coby autorka, ale i jako zpěvačka. První místo americké albové hitparády, singlová Top 10 v USA i Británii nebo čtyři nominace na Grammy jsou toho důkazem. Vystoupení s hitem "Chandelier" z předávání těchto cen si můžete připomenout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY