Lednové Free Mondays budou novoroční hudební náloží pro vaše uši

10.01.2015 14:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lednové Free Mondays vám hned ze začátku nového roku vlijí do žil tu správnou dávku hudební energie. Začínáme závanem léta, který přiveze producent a DJ Dee Montero z Ibizy. 19. ledna se představí dva post-hardcorové projekty Abyss Watching Me a John Wolfhooker. A nakonec budou potěšení fanoušky kapel jako CHVRCHES, Wild Beasts nebo Warpaint. Battle Lines z Británie vám totiž 26. ledna zavrtají do uší své hlučné kytary.

12. leden DEE MONTERO (IBIZA/ESP/UK), Peter New b2b Simon & Rusty Fox - house, tech-house, Ibiza, summer

Produkce Dee Montera jsou známé z éteru Essential Selection Peta Tonga nebo z Global Underground & Renaissance. Uznání si zasloužil u Deep Dish, Sasha a Jamese Zabiela. Je autorem skvělého songu "Captain Hook", který se umístil na prvním místě Beatport Top 100 a taky nejstahovanější skladba DJ Magu za rok 2005. Kariéru odstartoval v rodné Británii, postupně si ale získal uznání také na Ibize nebo v Hong Kongu. V současnosti ho uslyšíte hrát hlavně zpátky na Ibize, kde tento rok kraloval jeho hit "Fade Into Noir". Volba pro strávení tohoto pondělního večera je jasná. Zvlášť, když si k tomu přičteme ještě skvělý domácí support, který určitě nedá Monterovi nic zadarmo.

19. leden ABYSS, WATCHING ME (CZ/RU), JOHN WOLFHOOKER (CZ) - alternative, rock, post-hardcore, rock'n'roll

Abyss Watching Me je pětičlenná kapela z Prahy, původně založená Egorem Erushinem v ruském Stavopoli roku 2011. Aktuálně se ze tří pětin skládá z bývalých členů kapely Marina. První dva koncerty odehráli před kapelami jako Escape The Fate a Hopes Die Last. Na tomto koncertě představí písně ze své připravované druhé desky "Honesty". Jejich aktuální tvorbu si naposlouchejte tady.

John Wolfhooker je čtyřčlenná československá kapela fungující v Praze, která za svou krátkou existenci vypustila šest videoklipů, dělila se o podium se zahraničními Bury Tomorrow, Hands Like Houses nebo Helia a nahrála svou první desku v analogovém studiu, kterou vám na koncertě předvede naživo.

 

26. leden BATTLE LINES (UK), I LOVE YOU HONEY BUNNY (CZ) - alternative, rock, post-hardcore, rock'n'roll

Určitě potěšíme všechny fanoušky CHVRCHES, Wild Beasts nebo Warpaint. Battle Lines přijíždí z britského Leedsu a za svoji krátkou kariéru, kterou odstartovali v roce 2012, už sklízí úspěchy na BBC Radio 1, BBC 6Music nebo KROQ. Připravte se na nový druh swerve-popu, hlučné a do uší se zavrtávací kytary. V roce 2013 si sami vydali release "Hearts". Už během roku 2014 vydají své debutové album a my se tak na začátku roku 2015 můžeme v Roxy těšit na zbrusu nový materiál.

Jejich český support - kapelu I Love You Honey Bunny - si můžete poslechnout tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY