Dalšími hvězdami Colours of Ostrava 2015 budou Mika a Swans

19.12.2014 15:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, který proběhne od 16. do 19. července 2015 v industriálním prostředí Dolních Vítkovic, nově potvrzuje dvě velká jména současné světové scény. Vůbec poprvé do České republiky přijede úspěšný britský zpěvák Mika, který od debutu "Life In Cartoon Motion" v roce 2007 svojí chytlavou roztančenou hudbou uchvátil milióny fanoušků i kritiky v anketách jako Brit Awards, BBC Sound či NJR Music Awards. Naopak po čtyřech letech se do Ostravy vrací jedna z nejhlasitějších kapel světa, temná rocková legenda Swans.

"Obě nově potvrzené hvězdy snad nemohou stát žánrově od sebe dále - Mika a jeho bezstarostný pohodový pop, který strhl k tanci celou naši výpravu loni na festivalu Sziget, a temná hlukově pohlcující kytarová symfonie legendárních Swans. Přesto či právě proto obě jména na Colours of Ostrava patří, oba to budou nezapomenutelné koncerty," uvádí ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Mika a Swans nejsou jedinými prosincovými přírůstky do programu Colours of Ostrava. Návštěvníci se nově mohou těšit na dalších osm kapel: francouzská electroclashová skupina Black Strobe, známá z traileru filmu Quentina Tarantina "Nespoutaný Django", dánská melancholická formace Choir Of Young Believers, jejíž jemná skladba "Hollow Talk" zní v krimi seriálu "Most", britská dvojice úspěšně míchající syrové blues s beatboxem Heymoonshaker, temné garážové bluesrockové trio John J Presley, mladá britská indie-rocková kapela The Mispers, pouliční akustická kapela s beatboxerem CoCo & The Butterfields, amsterodamské ska-punk Bazzookas i holandské NO Blues míchající blues s arabskou a africkou hudbou.

Festival Colours of Ostrava 2015 nabídne v unikátních industriálním areálu Dolní oblasti Vítkovic čtyři dny plné koncertů hvězd světové i domácí hudby, divadel, diskusí, workshopů, filmů i výtvarných aktivit. Zatím poslední ročník festivalu navštívilo v červenci 2014 rekordních 40.777 návštěvníků. Hlavními hvězdami byli Robert Plant, Zaz, The National, John Newman, Bastille, MGMT, John Butler Trio a mnoho dalších. Celkově proběhlo přes dvě stě programových bodů na patnácti open-air i krytých scénách.

Festival se letos také probojoval na short-list prestižní ankety Festival Awards Europe v kategorii Best Major European Festival. V současné chvíli je k dostání limitovaná edice čtyřdenních vstupenek za 1 890 Kč v e-shopu Colours of Ostrava a v síti Eventim, cena platí pro čtyři tisíce kusů nebo do 28. února 2015. V předprodeji v eshopu je již také ubytování v kempu u areálu, parkování u areálu a parkování u kempu. Více informací najdete na www.colours.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY