Sima Martausová vyprodává koncerty jedním plakátem, přesto je v "Cirkuse" znovu hlavně lidská

09.12.2014 17:31 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po videoklipu k singlu "Buď mi doktorom" představuje Sima Martausová druhý vizuál ke své nové desce "Na pravom poludní", která se ihned po vydání vydrápala na první příčku slovenského žebříčku iTunes. Tentokrát došlo na skladbu "Cirkus", která vyjadřuje emoce a zklamání ze zrady pomocí příběhu z popraviště, kde "cirkusanti ovešali šibenicu mašlami."

Jednoduchý vizuál pořídila slovenská písničkářka v přírodě. Nestaví na žádné dějové lince, pouze na osobitosti podání - k vidění je proto minimum střihů, a dokonce byl ponechán i původní zvuk zaznamenaný během nahrávání snímku. Ke zhlédnutí videa se správným prožitkem jsou proto nutností sluchátka. Přesto je sympatické, že Martausová dala před větším množstvím produkčních zásahů přednost autentičnosti a přirozenosti. Posluchač jejích chytře postavených folk-popových písniček tak bude opět spokojen.

Na závěr dodejme dobrou zprávu pro všechny české příznivce talentované Slovenky - na jaro se totiž chystá její koncert v Praze. Uvidíme, zda se bude těšit takovému zájmu jako vystoupení ve zpěvaččině domovině - vždyť třeba k vyprodání její nadcházející vánoční zastávky v bratislavském Ateliéru Babylon stačil jediný plakát.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY