Pavla Helana insirovaly ke vzniku písně "Vánoční Otčenáš" trenýrky

11.12.2014 17:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Pavel Helan o sobě dává znovu vědět videoklipem k písni "Vánoční Otčenáš". Inspirace k napsání songu byla poněkud netradiční - trenýrky na billboardu u dálnice. Helan si představil, kde by se Ježíšek asi tak narodil v dnešní době, a na konci listopadu skladbu napsal a natočil ve studiu reset.cz.

"Když byla hotová, řekl mi režisér - jestli zpíváš o tsunami v obchodě, tak já ti něco pustím… Předvánoční slevy Black Friday ve Velké Británii a USA, lidi po sobě šlapou, zasahuje policie, všude fronty a hromady zboží. V té chvíli bylo jasné, že máme klip," popisuje Helan vznik tohoto nízkorozpočtového díla, které je nenáročné jak na tvorbu, tak na pohled.

Video tedy nikoli mravokárnou, spíš lehce humornou formou pojednává o tom, kam se tyto svátky klidu a pohody posunuly - v bláznivé shánění co největšího množství těch nejhezčích dárků a určitou míru duchovna nahradil konzum. "Vánoce mám rád, jsou pro mě časem klidu. A skutečně si přeji, aby lidi vnímali Vánoce jinak, nekomerčně, s láskou," dodává Helan.

Po Vánocích ho čeká plesová sezona s kapelou Helan band a hned po ní se pustí do práce na nové desce. Na následovníka úspěšné nahrávky "iBůh" už má připravené nové písně. Plánuje spolupráci se zpěvákem Ezym, tvorbu dalších videoklipů a také koncerty, se kterými by rád vyjel i na Slovensko. V současnosti vychází DVD jeho společného koncertu s Petrem Bendem, který byl zaznamenán v Kateřinské jeskyni.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY