Aneta Langerová vypráví o ženách a dívkách. Deska "Na Radosti" vychází již tento týden

26.11.2014 12:16 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už v pátek 28. listopadu se k fanouškům dostane jedna z nejočekávanějších tuzemských desek roku. Aneta Langerová totiž vydá své čtvrté řadové album "Na Radosti", které navazuje na akustický projekt "Pár míst...", za který byla mimo jiné oceněna Andělem.

"Přála jsem si, aby deska, kterou vydám, byla přístupná všem, aby byla lidová, upřímná a čistá. Jako když jdu na návsi koupit rohlíky k té samé paní jako před pěti lety, pořád tam je, stále počítá mou útratu a tak zvláštně u toho šeptá, píše vše řádně pod sebe, stejně u toho vypadá… a já vím, že to tak bude i za pár let, až půjdu kolem a ucítím tu známou vůni," popisuje zpěvačka vznik kolekce, kterou dávala s Jakubem Zitkem, producentem, skladatelem a textařem, dohromady zhruba dva roky v dnes už takřka prázdné vsi Na Radosti na Šumavě. Společně vytvořili autorský tandem a napsali jedenáct z dvanácti písniček umístěných v tracklistu. O jednu, "Slova z hor", se postarala violoncellistka Dorota Barová.

Aneta Langerová - Na Radosti
© facebook interpreta
Nahrávka vypráví dle slov autorů příběhy o dívkách a ženách, které spojuje jejich čistota, křehkost, ale současně odvaha a odhodlání jít vlastní cestou. "Vyprávět příběhy, na které mohu nahlížet zvenčí, a přesto je prožívat, je pro mě nová, osvobozující zkušenost. Hodně jsme četli, čerpali z legend a příběhů, v písních se však samozřejmě objevují i momenty, které se prolínají s mým životem. Třeba v 'Bříze' zpívám o stromu, v jehož koruně mi táta postavil domek a já z něj pozorovala svět. Ta bříza rostla se mnou, je pevná, symbolizuje mě i můj domov," vysvětluje Langerová, která sama vyrůstala na venkově, jehož atmosférou je novinka, uvedená singlem "Svatá Kordula", protkaná.

Křest se uskuteční 15. prosince v pražském divadle Studio DVA, vstupenky jsou však již vyprodány. Na jaře ale čerstvě osmadvacetiletá interpretka s novým materiálem vyjede na turné, které zahájí v jižních Čechách. Přesné termíny koncertů by měly být uveřejněny již brzy.

Langerová nabídla fanouškům desku i ve speciální limitované edici s podpisem a dřívějším doručením. Ti, co si nosič objednali do 16. listopadu na jejím oficiálním webu, jej obdrželi hned v první várce z lisovny a již se z něj mohou těšit. Ostatní si počkají do pátku 28. listopadu. Na stejný den pro vás chystáme recenzi. Se zpěvačkou připravujeme také rozhovor.

Na závěr připomínáme ještě tracklist: Dívka, Svatá Kordula, Panna, Tragédie u nás na vsi, Intermezzo, Tráva, Maják, Bříza, Slova z hor, Lehkost, Nevěsta, Divoká hejna, Na Radosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY