Blind Guardian dali novince název a pro fanoušky připravili trailer

21.11.2014 09:52 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Německá power-metalová formace Blind Guardian se co nevidět přihlásí o slovo s desátou studiovkou, kterou uvede na trh 2. února příštího roku. Novinka dostala do vínku název "Beyond The Red Mirror". Její trailer najdete níže.

Na nástupci opěvovaného díla "At The Edge Of Time" z roku 2010 si dali hudebníci opravdu záležet. Nahrávání probíhalo ve studiích Twilight Hall Studio v německém Grefrathu a produkce se ujal Charlie Bauerfeind, známý také ze spoluprací se Saxon, Helloween nebo Hammerfall. Kromě něj přizvala kapela také tři různé sbory: z České Republiky (Prahy), Maďarska (Budapešti) a také z Ameriky (Bostonu). A to není zdaleka vše - pompézní a slavnostní charakter dodávají desce dva orchestry, každý o devadesáti členech.

"Je to příběh někde mezi science fiction a fantasy," dodává zpěvák Hansi Kürsch. Dále říká: "Ten příběh začal už na desce 'Imaginations From The Other Side' z roku 1995 a dva světy, o kterých pojednává, se od té doby dramaticky změnily. Dřív bylo možné mezi nimi cestovat různými cestami, ale dnes zbývá už jen jediný způsob: rudé zrcadlo. A je nutné ho najít za každou cenu." Pilotním singlem se stala skladba "Twilight Of The Gods", kterou frontman charakterizuje slovy: "Je taková, aby nás dokázala zcela charakterizovat: inovativní, melodická a brutální!"

Album bude k dostání hned v několika formátech: Na klasickém CD s deseti písněmi, v limitované edici (v digibooku) s jedním bonusem navíc a také na vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY