Václava Neckáře chrání "Andělé strážní"

24.10.2014 08:10 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Václav Neckář si pro své fanoušky na letošek nachystal netradiční vánoční album "Mezi svými". V den svých jedenasedmdesátých narozenin, které připadly na čtvrtek 23. října, představil klip k pilotnímu singlu "Andělé strážní".

Proč je tato vánoční deska netradiční? Především proto, že na ní zcela chybí koledy nebo různé sváteční standardy. Celá je napěchovaná původní tvorbou s jasným duchovním podtextem a nejinak je tomu i u čerstvě představené písně.

Václav Neckář - Mezi svými
© facebook interpreta
Velmi silná melodie, rozjímavý text o andělech, kteří chrání naše životy, a dojímavá nálada doprovází tuto téměř čtyři a půl minuty trvající skladbu, jež svého vrcholu dosahuje ve druhé sloce. Tam Neckář zpívá: "Když jsem ztrácel slova z úst, zašeptal: 'Pane, nedopusť.' A já zpívám…zase zpívám…"

Za realizací klipu stojí dvojice mladých filmařů Ondřej Kurčík a Pavel Brychta z Magic Pictures. Natočen byl i v prostoru Theatre Royal v Praze a vidět v něm v prostřizích můžete, jak natáčení celého díla probíhalo. Účastnilo se jej ohromné množství lidí včetně dětského sboru. Z výsledku je jasně vidět a slyšet, jak do puntíku proaranžovaná a propracovaná věc to je. Nechybí v ní Parťákovy smyčce a vedle mnoha tradičních nástrojů také jeden netradiční - mandolína. To dokazuje, kde se v současnosti Neckář našel. A my se už můžeme těšit na celé album, které vyjde 31. října u Supraphonu a k němuž vám na tomto serveru již brzy přineseme recenzi.

Tracklist novinky je následující: Jsou s  námi, Tak mi ruku dej, Hlídá je Bůh, Noc (featuring  Marta Kubišová), Nebe modrý dostal jsem darem, Mezi svými, Andělé strážní, Hvězda, Pomíjivá, Ježíšku z dávných dní, Zpověď, Za všechny blízké.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY