Clean Bandit lákají na druhou desku zaláskovaným klipem k "Real Love"

21.10.2014 17:38 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Pokud jste ještě neslyšeli hitovku "Rather Be" britských tanečních elektroniků Clean Bandit, znamená to jediné: neposloucháte rádio a úspěšně se vyhýbáte místům, kde rádio hraje. A to je možná v tomhle případě škoda, protože nejen tahle konkrétní píseň, ale celá debutová deska "New Eyes" stojí rozhodně za víc než za jeden náhodný poslech.

A proč v tom prvním odstavci zmiňujeme zrovna "Rather Be"? Protože v pondělí Jack, Luke, Grace a Milan zavěsili na YouTube video k novince "Real Love", která jednak ohlašuje druhou studiovku a jednak s oním megahitem má dost společného.

V první řadě je to vokál zpěvačky Jess Glynne, v řadě druhé pak poznávací znak zvuku kapely - smyčce, devadesátkový klavírek a chytlavá melodie. Sice ne tak chytlavá jako tehdy, někdo by dokonce mohl namítat, že "Real Love" je jen lacinou kopírkou "Rather Be", která vznikla po protřepání měšce s akordy a harmoniemi, na druhou stranu je dost možné že Clean Bandit tuto taktiku zvolili jako záměrně matoucí a že se na druhé desce dočkáme nejednoho překvapení.

Videoklip Jacka Pattersona není sice špatný, ukazuje záběry na skupinu prostřídané s obrázky zamilovaných dvojic všech možných ras, pohlaví a sexuální orientace, ale nějaké vizuální mistrovské dílo to není. It's been done. Upřímně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY