Legendární "Kolej Yesterday" Michala Prokopa vyjde po třiceti letech v luxusní reedici

24.09.2014 10:31 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Michala Prokopa má mnoho hudebních fanoušků a fajnšmekrů spojeného s legendárním albem "Kolej Yesterday". Právě tahle deska obsahuje největší hity jeho kariéry jako "Bitva o Karlův most", "Blues o spolykaných slovech", a hlavně titulní song. Vydavatelství Supraphon se rozhodlo oslavit třicáté výročí nahrávky její jubilejní edicí. Již 26. září vyjde "Kolej Yesterday 1984 - 2014" v luxusním balení, novém masteringu a s bonusovým live DVD.

Michal Prokop - Kolej
© facebook interpreta
"Když hraju písničky z 'Koleje Yesterday' na koncertě, přijde mi to jako by vznikla včera. Ovšem když si promítnu všechno, co se stalo od té doby, kdy jsme ji točili… Comeback, převrat, moje angažmá v politice, televize, další návrat k muzice, ale i rodina, děti, vnoučata, zdraví… Třeba i smrt Michala Vrbovce, který s námi před třiceti lety tu desku nahrával, a pak mu z ní hráli v krematoriu při pohřbu… To všechno by vydalo už skoro na těch 'Sto roků na cestě'. Jak říkám obvykle na konci koncertů publiku: 'Byli jste skvělí, ale prosím vás, šetřete se, abyste nám vydrželi!' Tak zaplaťpánbůh… to je asi nejvíc," říká sám zpěvák a textař Pavel Šrut dodává: "Přišla revoluce, vinyly zmizely a zase se vrátily, ale jinak je to okamžik. A s 'Kolejí Yesterday' to ani nehnulo."

Tracklist alba je následující: Předehra 1984, Hospoda Na věčnosti, Stará píseň, Blues pro poštovní doručovatelku, Tramvaj, Odjezd, Blues milenců z kina Svět, Bitva o Karlův most, Kolej Yesterday, V baru jménem Krásný ztráty, Blues o spolykaných slovech.

Bonusové live DVD obsahuje tyto písně: Kolej Yesterday (zpěv Michal Prokop a Petr Skoumal), Odjezd (zpěv Michal Prokop a Dan Bárta), Blues o spolykaných slovech (zpěv Michal Prokop a Wabi Daněk), V baru jménem Krásný ztráty (zpěv Michal Prokop), Blues milenců z kina Svět (zpěv Michal Prokop, The Tap Tap).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY