Divokej Bill vysázel akustické "Stromy"

17.09.2014 11:22 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Divokej Bill naplánoval na 26. září třetí přírůstek do své živé albové diskografie. Tradiční "G2 Acoustic Stage" vyjde znovu v kompletu CD a DVD pod hlavičkou Supraphonu jako záznam z loňského koncertu kapely v pražské Retro Music Hall. Z takřka dvouhodinového vystoupení se na nosič vešlo celkem sedmnáct písní, které jsou reprezentativním průřezem tvorbou formace. Nechybí pecky z loňského alba "15" jako "Dolsin", "Vstávej" nebo "Všema deseti", ani písně, v nichž Billa doplnili speciální hosté.

Divokej Bill - G2 Acoustic Stage
© facebook interpreta
Kromě obvyklé osmičlenné sestavy je tak se možno těšit na skladby v doprovodu dobra hosta kapely Václava Matase a především pak na unikátní kombinaci kontrabasu Rafana z Queens of Everything a dud Vojty Kaliny z Pipes And Pints, kteří si s Divokým Billem společně zahráli písně "Na západ" a "Stromy".

A právě videoklip ke druhé jmenované písni uvádí tento projekt. Dudy zní naprosto perfektně a jako by doplnily chybějící ingredienci ve změti těch mnoha nástrojů, na které Billové hrají. Jenomže mnoho nástrojů znamená i mnoho lidí na pódiu a při miniaturních rozměrech tohoto specifického G2 Acoustic Stage měla kapela co dělat, aby se na něj vůbec vešla. Vzhledem k této okolnosti a samozřejmě i pojetí celého koncertu tak nebylo možné to na pódiu rozjet na plno, přesto písnička v tomto provedení rozhodně půvab neztratila.

Ostatně i samotná skupina přiznává, že "akustické hraní je něco úplně jiného než klasický elektrický koncert, komornější, ale přitom pořád jízda". Sami se o tom budete moci přesvědčit na listopadovém a prosincovém akustickém turné, na kterém vystoupí jako speciální host formace Jelen. Informace o předprodeji vstupenek najdete na www.divokejbill.cz nebo na kapelním Facebooku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY