Alicia Keys s copánky ve "We Are Here" znovu usedla za klavír. A dojímá silněji než kdy dřív

08.09.2014 18:34 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Je tomu teprve pár dní, co jsme informovali, že Alicia Keys chystá nové album, a zpěvačka už přichází s první upoutávkou. Skladba "We Are Here" sice zatím nebyla potvrzena jako první singl připravované šesté studiovky patnáctinásobné držitelky Grammy (objevila se nečekaně bez předchozího ohlášení), vzhledem k její síle se ale role pilotu zdá být velmi pravděpodobná.

Jestliže před dvěma lety vsadila americká diva na rádiový hit "Girl On Fire" s explozivním refrénem a snahou držet se trendů, když dala vcelku zbytečně prostor tehdy všudypřítomné Nicki Minaj, pětiminutovou novinkou se umělkyně vrací až ke svým kořenům, tedy někam do doby, kdy jako mladá dívenka s copánky zpívala svůj průlomový singl "Fallin". S podobným účesem, v červené mikině a s důležitým poselstvím na srdci usedla v jednoduchém klipu znovu za klavír, vykašlala se na to, co je in, a v dokonalosti její typicky hořkosladké atmosféry a dojemnosti svého medového vokálu je perfektnější než kdy dřív.

Vcelku poklidná, přesto gradující klavírní hymna v sobě snoubí chytlavost s nostalgií, krásu s trpkostí a hned po prvním přehrání dojímá a nahání pověstnou husí kůži. Jakkoliv budou cynikům znít její slova o problémech v Gaze, lásce, jednotě a ideji lepšího světa pateticky, svému publiku dává Keys absolutní maximum a zdá se, že příslib "nejlepšího alba kariéry" by nemusel být úplně mimo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY