Radio Wave Stimul festival přiveze do Prahy Simian Mobile Disco

08.09.2014 09:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Radio Wave Stimul festival v listopadu uvítá poprvé v České republice analogové DJské komando Simian Mobile Disco. Hvězdy britské klubové scény vystoupí v pátek 14. listopadu 2014 v pražské MeetFactory, kde představí svojí novou desku "Whorl". Další jména festivalu budou zveřejněna během následujících týdnů.

V polovině nulté dekády začalo londýnské duo ve složení James Ford a Jas Shaw míchat taneční elektroniku s rockovým soundem a s alby "Attack Decay Sustain Release" či "Temporary Pleasure" pomohlo odstartovat současný comeback dance music. Od té doby Simian Mobile Disco servírují vysokooktanové hity, skvělé desky i báječné koncertní show, které díky použití analogových nástrojů mají daleko k chladným DJským setům.

Ford a Shaw se potkali v rockové kapele Simian založené na přelomu tisíciletí kvartetem studentů v Manchesteru. Formace stihla vydat dvě desky, ale slávy se dočkala až posmrtně v roce 2006 díky remixu "We Are Your Friends" od tehdy začínajících Justice. Z trosek skupiny povstali Simian Mobile Disco jako čistě taneční projekt a se singlem "Hustler" si zapsali první hitový zářez. Následující album "Attack Decay Sustain Release" (2007) zapadlo do zuřící vlny nu-rave a těžilo z analogového purismu i míchání house a rocku. Na druhém počinu "Temporary Pleasure" hostují třeba Alexis Taylor z Hot Chip či Beth Ditto z Gossip.

V novém tisíciletí se Simian Mobile Disco vrhli na techno a s kompilací "Delicacies" spustili fungování stejnojmenného vlastního labelu. Třetí deska "Unpatterns" z roku 2012 je návratem k jejich charakteristickému eklektickému soundu. James Ford, polovina skupiny, je jedním z nejvyhledávanějších producentů současnosti a prsty má v úspěšných deskách Klaxons, Peaches nebo Arctic Monkeys. Svoje zatím poslední album "Whorl" natočili SMD na intimním koncertě v národním parku Joshua Tree, svůj minimalistický opus vydávají letos v září.

Předprodej vstupenek za 390 Kč probíhá přes SMSticket, nebo v síti Ticketpro, Ticketstream a v MeetFactory.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY