Deathmetalové peklo s Cryptopsy a Disgorge vypukne již brzy v Praze

30.08.2014 10:13 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Pondělí 8. září 2014 bude v tuzemsku patřit vyznavačům death metalu. V pražském klubu Modrá Vopice se totiž uskuteční koncert kanadské kultovní sebranky Cryptopsy. Podpoří ji americká parta Disgorge. V roli předskokanů se představí jejich krajané Jungle Rot.

Cryptopsy
© www.metal-experience.com
Kanadská tech-deathmetalová kapela Cryptopsy letos oslaví dvacetileté výročí vydání svého debutového alba "Blasphemy Made Flesh". Za tu dobu si v rámci žánru vybudovala výsadní postavení. Především desky "Non So Vile" a "Whisper Supremacy" z druhé poloviny devadesátých let přinesly zcela novátorské postupy a do té doby nevídané skloubení instrumentální zdatnosti s hudební brutalitou. Bicí soupravu navíc obsluhuje Flo Mounier - jeden z nejuznávanějších metalových bubeníků vůbec. Již kvůli jeho výkonům se vyplatí zhlédnout Cryptopsy naživo.

V roli druhé hvězdy večera se představí kalifornští Disgorge, jeden z klíčových pilířů brutal death metalu. Američané vystoupí s novým vokalistou Angelem Ochoaou, který dříve dostatečně prokázal své "prasečí" kvality v kapele Condemned. Živé vystoupení těchto řezníků je pro fanoušky legendární desky "She Lay Gutted" doslova povinností.

Koncert začíná v 19 hodin. Pozor! Vzhledem k omezené kapacitě klubu nejsou vstupenky dostupné v běžných předprodejních sítích. Je možné si je zarezervovat buď osobně v Modré Vopici, nebo též na emailu tickets@obscure.cz. Více informací naleznete na webu pořadatele.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY