vzkazuje zpěvačka - musicserver.cz">

Kdy vyjde plnohodnotný debut Lenny? "Ještě chvíli to potrvá," vzkazuje zpěvačka

14.08.2014 11:13 - Josef Martínek | foto: Marek Gerhard / musicserver.cz

Loni se s dvojicí ípíček "All My Love" a "Fighter" zjevila jako blesk z čistého nebe a nadchla nejen fanoušky, ale i Akademii populární hudby, která jí letos v květnu v rámci cen Anděl přiřkla trofej pro Objev roku. Na plnohodnotný debut Lenny, dcery zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové, si však ještě nějakou dobu budeme muset počkat. "Chtěla bych připravit písničky svědomitě a až o nich budu přesvědčena, pak deska vyjde," prozradila muzikantka v rozhovoru pro deník Právo.

Dobrou zprávou pro ty, kteří se už první dlouhohrající nahrávky majitelky řezavého vokálu, jenž ale umí v autorských klavírních baladách sklouznout i do nečekaně vlídných poloh, nemohou dočkat, je však informace, že Lenka Filipová mladší již má rozpracováno zhruba deset písniček. "Na některých je potřeba ještě trochu pracovat, ale většinou jsou v základu hotové. Pomáhají mi s nimi koproducent Boris Weber a kytarista z mé skupiny Ondra Fiedler. Já se hodně soustřeďuji na skládání motivu na piano, na texty a melodické linky, Ondra zase přináší skvěle riffy," přibližuje interpretka, která se chce nadále zásadně držet anglických textů, proces nahrávání své prvotiny.

Lenny v současnosti každý víkend vystupuje na Kryštof kempech, kde soudě dle ohlasů z internetu sklízí její výkony pravidelně nadšený aplaus návštěvníků. Právě s kapelou kolem Richarda Krajča před časem také zamířila do studia, kde nahrávala duet na novou desku populární skupiny. Fanoušci ji mohou vidět také na společných koncertech se svou matkou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY