Léto bez The Drums? To s koncovkou '14 naštěstí ne!

16.07.2014 15:22 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Milovníci letních časů The Drums jsou od posledního alba pár let lehce offline. Frontman Jonny Pierce sice v roce 2012 mluvil aspoň o záplatě v podobě sólové desky, ale to bylo asi tak všechno, co můžeme o jeho prvotině k dnešnímu datu říct. Skládat si na vlastní triko každopádně už není třeba. The Drums jsou totiž údajně opět na scéně, připraveni vám zpestřit další, nikdy nekončící prázdniny.

První vlaštovkou ohlašující návrat letních měsíců je skladba "Magic Mountain". Mašinka obří horské dráhy se za tradičního tleskotu rozjíždí pomalu. Po dosažení horního bodu nabere atrakce ale pořádné tempo. A je to jízda se spoustou výmolů, krkolomnější a divočejší než jindy předtím. Přes indie-popový lomoz ale lze slyšet stále ty staré floutkovské The Drums.

Kde zvuk nepřekvapuje, zůstává zato zrak viset na prořídlých řadách uskupení. Už jednou opuštění muzikanti dostali kopačky také tentokrát a šátečkem na rozloučenou zamával bubeník Connor Hanwick. Že by byla chyba na straně zbylé dvojice, zakládajících členů Pierce a Jacoba Grahama?

Ti lítostí podle zpěvákových slov pro Noisey rozhodně netrpí: "Teď si už můžeme dělat cokoliv a fungovat s tím. Našim společným cílem je jediné: nechat za sebou všechna očekávání, které mají lidi o The Drums, a tvořit skladby, které budou velkolepé přesně podle našich představ. 'Magic Mountain' je jiskřivým odrazem událostí posledních tří let. Je to o zbavení se pout a uchránění toho, co za to stojí, nalezení bezpečného místa od všech a všeho, co tě chce zničit.'"

Sedm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY