Richard Müller pokračuje ve spolupráci s Fragile. Tentokrát na turné "Hlasy 2"

04.06.2014 15:20 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Richard Müller měl možnost zjistit, že spojení s vokální kapelou Fragile mu náramně svědčí. Proto se rozhodl navázat na loňský projekt "Hlasy" a chystá turné, které ponese lakonický název "Hlasy 2".

Ukázku nového repertoáru už si mohli zájemci poslechnout během finálového večera letošního X Factoru, kdy Müller s Fragile interpretovali megahit "Srdce jako kníže Rohan". Celkem čtyřicet českých a slovenských měst tak bude mít možnost znovu slyšet známé i méně známé písně v úpravách pouze pro lidské hlasy. "Mám velkou radost z toho, že mám tak početnou fanouškovskou základnu v Česku i na Slovensku. Koncerty jsou v obou zemích spontánní a ohlasy na ně velmi pozitivní. Přestože jsem Slovák a tím i zůstanu, těším se na české publikum stejně jako na to slovenské. A protože mi pánové Hapka, Horáček a Tásler napsali i pěkné české texty, bude na mých koncertech slyšet i čeština," říká s úsměvem Richard Müller.

Kapelník Braňo Kostka dodává: "Celé loňské turné provázely nadšené reakce, většina koncertů byla beznadějně vyprodána, a přesto se lístky nedostaly zdaleka na všechny. 'Hlasy 2' jsou proto další příležitostí vidět nás v tomto jedinečném spojení, které si velmi užíváme. Na turné připravujeme nový program, aby se i fanoušci, kteří navštívili naše loňské koncerty a chystají se znovu, měli na co těšit. Už několik měsíců sestavujeme výběr dalších Richardových hitů, aranžujeme je do a cappella verzí a nahráváme nové CD."

Richard Müller je jedním z nejúspěšnějších interpretů česko-slovenské hudební scény. Respekt kritiků a oblibu u veřejnosti mu zajistil nejen nezaměnitelný hlasový projev, ale také jeho tvorba a kreativní přístup k hudbě. A právě za neutuchající snahu překvapovat posluchače stále novými nápady byl zpěvák, skladatel a komplexní hudebník osmnáctkrát oceněn v hudební anketě Aurel, čtyřikrát v anketě Grand Prix radio, dvanáctkrát se umístil mezi nejlepšími zpěváky v anketě Slávik, přičemž třikrát na příčce nejvyšší jako Zlatý Slávik. V roce 2013 získal prestižní ocenění Krištálové křídlo za projekt "Hlasy", který nadchl posluchače obou kdysi sjednocených zemí. Stejnojmenné album s a capella úpravami zpěvákových písní, které nahrál se skupinou Fragile, se navíc stalo několikanásobně platinové a slovenský Zväz autorov a interpretov (ZAI) jej vyhlásil albem roku. Proto se rozhodl na největší hudební projekt, který nemá v česko-slovenské historii obdoby, navázat "Hlasy 2".

V rámci turné "Hlasy 2", které odstartuje 29. září 2014 v Trenčíně, byly zatím zveřejněny termíny sedmnácti slovenských koncertů. Česká část turné odstartuje 30. října v Brně, bude pokračovat 1. listopadu v pražském Divadle Hybernia a v průběhu listopadu v Plzni, Děčíně, České Lípě, Ústí nad Labem, Kladně, Hradci Králové a dalších městech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY