Voxel a Pokáč přichystali možná nejjednodušší klip roku. O to krásnější je

28.05.2014 11:20 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Voxel sice vydal svůj dlouho odkládaný debut teprve před pár týdny, ale už pomalu hledí dál. Proč tomu tak je, bylo dostatečně rozebráno v recenzi. A řekněme si, že nová písnička "Ekosong", kterou natočil se svým parťákem Pokáčem, naplňuje její závěrečná slova o tom, že příště to snad bude mnohem lepší.

Zapomeňte definitivně na postavičku Voxela, která byla konzumentovi pop music předkládána před dvěma lety. Interpret hitu "V síti" se zcela odstřihl od svého elektropového stylu a zkouší to teď písničkářsky. A jde mu to náramně - novinka se totiž stejně jako předchozí duet s Pokáčem "Zejtra je taky den" řadí k tomu nejzajímavějšímu v jeho tvorbě. Naprosto jednoduchá skladba stojící na čistě akustickém zvuku pojednává, jak už název napovídá, o ekologických problémech. Nic nového? Jistě, moc sympaticky ale působí, jak dvojice téma podává: hravě, radostně, uvolněně. I když song nevypráví žádné veselé veršíky, posluchače nabíjí pozitivní energií a ten si ho může vesele prozpěvovat. Nebo popřemýšlet, pokud chce.

Celé je to tak jednoduché, včetně videa, které zahrnuje dvě malované hrající postavičky a text. Přesto není prezentováno jako lyric video, ale jako oficiální klip. Krásné, přirozené, milé. A navíc uvěřitelné, od srdce. Voxel evidentně prožívá velmi šťastné životní období a ve dvojici s Pokáčem mu to mimořádně sluší, změna jeho životních priorit navíc na rozdíl od jiného proměněného písničkáře nepůsobí jako křečovitá póza. Jen tak dál.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY